Hozz rendszert az életedbe a mobiltelefonoddal!

„Az ember azért van a világon hogy éljen, nem azért hogy létezzen. Nem szabad elvesztegetnem az időmet arra, hogy meghosszabbítsam a napjaimat, hanem az időmet kell kihasználnom.”

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2016. október 21. Családháló

Az idézet Jack London amerikai írótól származik. Azért gondoltam, hogy az ő egyik gondolatával kezdem a mai cikket, mert én is rengeteget írok. Listát. Arról, hogy mi (lenne) a teendőm az adott napon vagy héten. Ha szépíteni szeretném a dolgokat akkor azt mondanám, hogy nagyon jól működik a cetlizés, de akkor hazudnék. És nem is kicsit. Mivel napi huszonnégy órából legalább tizenhatot gép előtt, illetve mobillal a kezemben töltök, semmit nem érnek a cetlik. Csak annyit, hogy fölöslegesen vágtak ki egy újabb fát…

Éppen ezért most összegyűjtöttem magamnak és a hozzám hasonlóan sok feladattal küzdő embereknek (mondjátok, hogy nem csak én úszom az elintéznivalókban?!) olyan applikációkat, amik segíthetnek abban, hogy:

 • óvjuk a környezetünket,
 • haladjunk a munkáinkkal,
 • figyelmeztessen arra, ha nem állunk jól az időmenedzseléssel – ez biztos sűrűn előfordul majd –,
 • felajánlja a lehetőséget, hogy pár tennivalót rásózzunk valaki másra.
 • legyen megoszható a munkatársakkal, a többi elektronikus kütyümmel vagy a családtagjaimmal

Sajnos az applikációk többségéhez szükséges némi angol nyelvtudás, de igyekeztem olyat is gyűjteni, ami ért a mi nyelvünkön is.

1. Due – nincs menekvés

A csak iOS-ra készített alkalmazás egy perc nyugtot sem hagy majd a számunkra: mindegy, hogy céges teendőről, vagy bevásárlásról van szó, a Due gondoskodik arról, hogy egyetlen napi feladatok se merüljön feledésbe. Az applikáció szinte minden téren segítségünkre lehet az életünkben. Jelez, ha lejárt a parkolóóra, figyelmeztet a havi számlabefizetésre és arra is, hogy mikor végez a gyermek a különórán (mielőtt még elfelejtenénk). A legjobb, hogy szinkronizálható, így az összes közelünkben lévő platformon jelez, szóval valóban nincs menekvés.

Az alkalmazás ára: 4,99 USD.

2. RememberTheMilk – a magyarnyelvű segítő

A RememberTheMilk egy ingyenes online feladatkezelő, amely segít a feladat- és időmenedzsmentben. A magyarul is értő honlap egy mindent az egyben feladatkezelő: e-naptár és tennivalólista. Nagy előnye, hogy a regisztráció ingyenes és több más alkalmazással is szuperül működik. A feladatokat megoszthatjuk másokkal, ha pedig előfizetünk (A csomag egyéves díja huszonöt dollár.) akkor egy mobilalkalmazás-felületet is kapunk. Az alkalmazás elérhető az Evernote, a Twitter és a Google Calendar platformján, valamint integrálható a Gmaillel is.

3. Wunderlist – gyors és letisztult feladatkezelő

Az applikáció elérhető Mac, iOS, Android, Kindle Fire, valamint Chromebook esetén is. Az összes letöltési lehetőség ide kattintva érhető el. A dizájn letiszult, a program könnyen kezelhető. Az ingyenes Wunderlist felhasználói fiók előnyei:

 • 5 MB-os fájlokat tudunk csatolni a tennivalónkhoz,
 • 10 emberrel tudunk megosztani egy adott listát,
 • 25 alfeladatot lehet hozzárendelni minden egyes tennivalóhoz,
 • kisebb helyet foglal és gyorsabb, mint más feladatkezelők
 • nagy előnye, hogy ingyenes, csak akkor kell fizetnünk, ha több tárhelyre, vagy megosztási lehetőségre vágyunk,
 • valamint 20 különböző háttérrel használhatjuk az appot, ha szeretnénk színesebbé tenni a az elintézendő feladatok listáját.

4. Feladatlista – az első lépés a hatékonysághoz

Ez egy magyar alkalmazás, ami a végletekig letisztult, ám annál nagyobb hasznukra tud válni. Az app ingyenes, alapjáraton csak a mi számunkra látható feladatkezelő felülettel, de ha szeretnénk van lehetőségünk arra, hogy megosszuk másokkal is az elvégzendő feladatokat. Nagy előnye, hogy még tanuláshoz is tudjuk használni, így ha anyánk ránk szólna, hogy miért telefonozunk tanulás közben, bátran mondhatjuk, hogy csak a jobb jegy érdekében nyomkodjuk a telónkat.

Az alkalmazás letölthető IOS-ra és Androidra is. Aki megnézné, hogy működik ez a feladatkezelő azkattintson ide.

5. Any.do – emlékeztet, segít, nem hagy nyugtot

Ez az app is a minimalista dizájnnal készült csapatot erősíti, de ez sok esetben nem is baj. Az alkalmazás letölthető IOS, illetve Androidos készülékre is. Sajnos ez a program is angolnyelvű, de ha tudjuk a nyelvet, akkor még arra is van lehetőségünk, hogy diktáljuk a feladatokat, így nem kell pötyögésre szánni az időt. A honlapon minden információt megtalálunk, amire szükségünk van, ráadásul regisztrálhatunk a facebook-profilunkkal is. Az alkalmazás nagy hasznunkra lehet a hétköznapokban, ugyanis beállíthatunk ismétlődő feladatokat, amiket zónákra lebontva tekinthetünk meg: reggeli vagy esti feladatok néven. De lehetőségünk van arra is, hogy olyan elintéznivalókat is felvezessünk a táblázatba, aminek még nincs meg a határideje, így ezek sem kerülnek feledésbe. Az appot szerencsére rendkívül egyszerű használni, így bárki nyugodtan kipróbálhatja.