Most kiderül, hogyan vehet 15 százalékkal olcsóbban új lakást

2017 fordulópont lesz, mert a tömegesen felhúzott új építésű lakásokba most fognak beköltözni a szerencsés vásárlók. Habár sokan vannak még azok is, akik új lakásba költöznének, számukra van jó hírünk, a csok kihasználásával akár 15 százalékos diszkonttal vehetik meg álmaik otthonát. Azoknak sem kell aggódniuk, akik piaci hitelből valósítanák meg a tervüket, mert nagyon olcsó kamat mellett tehetik ezt meg.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
lakás
2017. január 15. origo.hu

Valószínűleg kevesen vannak Magyarországon azok, akik ne gondolkodtak volna el lakásvásárláson. Mai szemmel nézve azok tették a legjobban, akik 2013-ban vásároltak, mert azóta megállíthatatlanul emelkednek az árak. Budapesten a Duna House Barométer friss adatai szerint a panellakás ára a kétszeresére nőtt, míg a téglalakások esetében 35 százalékos volt az áremelkedés mértéke.

A többség nem tudott élni ezzel a lehetőséggel, sokan csak most jutottak el odáig, hogy a tettek mezejére lépjenek. Nekik szeretnénk segíteni azzal, hogy megnéztük, milyen pénzügyi háttérrel lehet megvenni ma egy 60 négyzetméteres budapesti lakást. A kedvezmények maximális kihasználásával a valós 35 millió forintos vételárhoz képest 15 százalékkal (5 millió forinttal) kaphatjuk meg olcsóbban az ingatlant,  ami kivételes alkalom.

Ráadásul nem is kell mindehhez kiemelkedő havi jövedelemmel rendelkezni, hogy a csokkal együtt hitelt is felvehessünk. Még a szigorúbb szabályok mellett is elérhetőek a hitelek egy olyan család számára, amelynél a két kereső átlagkeresetet visz haza. Nagyobb vállalt vagy meglévő gyermekszám esetén pedig ez még inkább csökkenni tud, vagyis ténylegesen sokak számára elérhető megoldásról van szó.

Ne mondjanak le költözési tervükről

Annak, aki lakásvásárláson gondolkozik,

el kell fogadnia a tényt, miszerint az ingatlanárak igencsak megemelkedtek. Mivel a legtöbb új építésű lakás Budapesten van, ezért az itteni viszonyokat vesszük alapul, értelemszerűen a vidéki lakások esetében a bemutatott előny még nagyobb tud lenni.

Számításainkhoz feltettük, hogy a mai átlagárak mellett próbálunk új lakáshoz jutni, vagyis egy 60 négyzetméteres ingatlanért 35 millió forint körüli összeget kell kifizetnünk.

A cikket itt tudjátok továbbolvasni!