Kifizethetetlen játékok? Béreld ki!

Mit tesz a szülő, ha gyereke elérhetetlen játékért eseng? Legtöbbször gyűjtöget, összedobatja a tágabb családdal az árát, majd azzal szembesül, hogy a pár hete még érdekes kedvencet a kicsi a sarokba száműzte. Vagy egyszerűen csak kinőtte. A bő egy hónapja útjára indult első hazai gyermekjáték-kölcsönző, a JóAJáték erre kínál alternatívát.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. március 05. szabo.daniel

Mit tesz a szülő, ha gyereke elérhetetlen játékért eseng? Legtöbbször gyűjtöget, összedobatja a tágabb családdal az árát, majd azzal szembesül, hogy a pár hete még érdekes kedvencet a kicsi a sarokba száműzte. Vagy egyszerűen csak kinőtte. A bő egy hónapja útjára indult első hazai gyermekjáték- kölcsönző, a JóAJáték erre kínál alternatívát.


Külföldi minta nyomán alapított céget még tavaly két barátnő: Mayer Kriszta és Királyhidi Dóra kétgyermekes anyukaként Magyarországon is életképesnek találta a gyerekjáték-kölcsönző bizniszt.

Néhány hónap alatt gyors piackutatást, majd egyedi honlapot készítettek, ma pedig – bő egy hónappal az éles indulás után – bizakodóak, akár országos hálózatot is elképzelhetőnek tartanak.
Persze ez – mondja megkeresésünkre Mayer Kriszta – még nagyon messze van, de az első tapasztalatok mindenképp reményre adnak okot, hiszen máris van „visszajáró vendégük”, aki már a második eszközt bérelte.

Szakember ad tanácsot a választásban

A bérlés kétoldalú. A honlapon egy gyermekpszichológus szakértő által összeállított játéklistából választhatunk kor szerinti bontásban, de amennyiben gyermekünk „álmát” nem leljük ezek között, úgy akár igényelhetjük is a beszerzését.

Melyek a legkedveltebb játékok?

A babajátékok közül egyértelműen a babahinták, bölcsők viszik  a prímet, amelyeket rövid ideig használ a gyermek, és megvásárlásuk nagy anyagi megterhelést jelentenek a családnak. A (12 hónapos kor feletti) gyerekjátékok közül nagyon kedveltek a készségfejlesztő angol, illetve német nyelvű játékok.

Mibe kerül?

Kérdésünkre Mayer Kriszta elmondta, jelenleg az alap bérlési idő egy hónap, de igyekeznek rugalmasak lenni: ha kéri valaki, egyedi igény szerint ettől eltérnek.  Legutóbb, mesélte Mayer, egy nagymama kérte, hogy kéthetes bérleti idővel számoljanak, mert ennyi időre jönnek az unokái külföldről.

A bérlési árak pár száz forinttól indulnak, de a csomagok esetében az összeg elérheti a 10 ezer forintot havonta. Ezek az árak természetesen a játék értékétől függnek, egy hozzávetőleg 40 ezer forintba kerülő eszközt havi 7-8 ezer forintért kölcsönöznek, így igen sokat spórolhatunk, ha a csemete pár hét múlva megunja, félreteszi azt.

Budapestre hangolva

A kibérelt eszközök kétféleképpen jutnak el a megrendelőhöz. Online vásárlást követően személyes átvételre is van lehetőség, de Budapest határain belül ki is viszik azokat egyszeri összegért. A vidéki szállítás egyelőre nem működik, ugyanakkor már most keresik a lehetőségét a más városokban való megtelepedésnek.