Mutatós ajándékok házilag I.

Olcsó és kifejezetten mutatós megoldások, amikhez nem kell kézügyesség, mégis meghatóan egyediek és kreatívok. Akit ilyennel lepsz meg, nemcsak boldog, hálás is lesz, és még te is jól mulattál a készítéskor!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. október 03. szabo.daniel

Olcsó és kifejezetten mutatós megoldások, amikhez nem kell kézügyesség, mégis meghatóan egyediek és kreatívok. Akit ilyennel lepsz meg, nemcsak boldog, hálás is lesz, és még te is jól mulattál a készítéskor!


Nincs olyan ember, aki még ne találkozott volna azzal az „Elegem van!” -érzéssel, ami az ajándékbeszerző körutak nem is feltétlen végén, de már a közepén megjelenik. Főleg a nagyobb ünnepek kapcsán torlódunk fel a boltokban, és ez még semmi, mert az ajándékozás után gyakran jön a keserű szájíz, hogy mintha az egész felesleges lett volna. A tömegtermékek helyett cikkünkben néhány alapötletet osztunk meg, amivel igazán személyre szabhatod az ünnepi alkalmakat, ráadásul még a sorbanállást is megúszhatod.

Alapok: tasakok, tokok, bugyrok

Olyan termékeket állítunk elő házilag, amiket a boltban is lehet kapni: süteményport, italport, gyurmát. A fogadóközönségnek ideális, mert nem kell vacakolnia a száraz hozzávalók összekeverésén, kimérésén, azt mi már megtettük, csak a folyékony vagy friss hozzávalókat kell majd hozzákeverni.

Az ilyen instant porokat a legelegánsabb saját készítésű tartóban átadni. Tartó lehet valami dekoratívabb, vagy saját készítésű címkével ellátott sima befőttesüveg is, de nem kell sok idő az alábbi sablon alapján elkészíthető tasakhoz sem. A felirat rákerülhet utólag, de ha a sablont egy A/4-es oldalra vetítjük, akár rá is szerkeszthetjük és együtt is nyomtathatjuk. A tasak hátuljára kerülhet a felhasználási mód, de ha kicsinek találjuk a felületet, egy szép szalaggal külön lapon is a tasakhoz erősíthetjük.

Ez itt az alapsablon, ezt kell egy A/4-es lapra vetíteni, majd a következők szerint összeállítani:

I.    A háromszögeket kivágjuk, a lapot a vonalak mentén meghajtjuk

II. A hátsó részt felállítva leragasztjuk az alul létrejövő két kis fület, és beragasztózzuk a két hosszú fület

III.    A hosszabb fület a tasakot összehajtva kívülre ragasztjuk, és a maradék két elálló kis fülecskét is beragasztózzuk, majd felhajtva rögzítjük. Az így elkészült tasakot pl. felülről becsavarhatjuk és matricával, pecsétviasszal, ragasztóval vagy egy egyszerű zsineggel zárhatjuk.

 

Cikkünk következő részében sorra vesszük, mi kerülhet a tasakba.