A nagyi takarítási tippjei, amitől tuti csillog majd az egész lakás
A nagymama már csak tudja, mitől döglik a kosz.
1. Mosogass főzés közben
A nagyi mindig azt mondta, hogy ne várjam meg a mosogatással a főzés végét, hanem már közben álljak neki megtisztítani a koszos edényeket. Így nem lesz az az érzésem, hogy még a kotyvasztás után is dolgoznom kell valamin, és a konyha sem fog úgy kinézni, mint ahova bomba robbant.
2. Természetes alapanyagok használata
Arról már volt szó párszor, hogy van néhány hatásos házi alapanyag, ami remekül szolgál tisztítószer gyanánt. A nagyi szerint ilyen például a szódabikarbóna és az ecet. Mindkettőt használhatod zsírfoltok eltüntetésére, odaégett ételmaradékok eltávolítására az edényeken, vagy akár a mosásnál is bevetheted, hogy a ruhák frissebbek legyenek.
3. A citrom aranyat ér
A citrom elég sok mindenre jó: zöld teához, limonádét csinálni belőle, elviselhetőbbé tenni vele a szimpla salátát… és persze tökéletesen kitisztítani a foltos mikrót. Melegíts fel vizet citrommal a mikróban, mert a gőz konkrétan le fogja olvasztani a faláról az ételek okozta szennyeződéseket, és szebb lesz, mint újkorában.
A cikk itt folytatódik!