Nem felejtett el valamit szentestére? – tippek a nyugodt ünnepléshez

A szenteste meghittsége az egyik legjobb biztosíték arra, hogy karácsony szent éjszakája valóban felejthetetlen, örömteli és emlékezetes marad. Mivel az egész napos készülődés közben úgyis sok alkalom nyílik az idegeskedésre összeállítottunk egy listát, hogy mely dolgok ne hiányozzanak az ünnepi estén.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. november 29. Paulik András

A szenteste meghittsége az egyik legjobb biztosíték arra, hogy karácsony szent éjszakája valóban felejthetetlen, örömteli és emlékezetes marad. Mivel az egész napos készülődés közben úgyis sok alkalom nyílik az idegeskedésre összeállítottunk egy listát, hogy mely dolgok ne hiányozzanak az ünnepi estén.


Néha a banálisnak tűnő dolgok hiánya képes a legnagyobb bosszúságot okozni akkor, amikor éppen azokra lenne szükségünk. December 24-én este már nem nagyon van módunk leugrani a sarki közértbe, vagy a hipermarketbe, hogy pótoljuk mulasztásunkat, azért most még idejében érdemes ellenőrizni a következő apróságok meglétét:
 

1 – Gyufa vagy öngyújtó

Akár az ünnepi vacsora-, akár az adventi koszorú gyertyáit, vagy a karácsonyfán az óidőket idéző mécseseket meg kell gyújtani. Ennek elmaradása kellemetlen érzést, hiányérzetet és felesleges morgolódást okozhat.
 

2 – Gyertya, mécses, csillagszóró

A megfelelő hangulat elérése érdekében díszítésnek, illetve megvilágításnak is használható.
 

3 – Dugóhúzó + ünnepi bor

Ugye nem felejtette el a már behűtött bor dugójának eltávolítására alkalmas eszköz beszerzését? Ha nincs a lakásban hagyományos eszköz, gondoljuk végig, lehet, hogy egyik bicskánk is rejt hasonló alkalmatosságot!

4 – Csomagolópapír

Ha az ajándékok már meg is vannak, nem árt, ha szépen, ízlésesen be tudjuk csomagolni azokat és helyes kis kártyákra írt üzenettel ellátva tudjuk szerettünknek átnyújtani.
 

5 – Só, cukor, bors, olaj, vaj

Ezek olyan kellékek, amelyekre lehetséges, hogy csak délután lesz szükségünk a sütés–főzés közepette, de akkor viszont igencsak szükség lehet rájuk!

6 – Taxi megrendelése

Ismerve a taxitársaságok lefoglaltságát ezen a napon, nem árt előre megrendelni a kocsit, ha este igénybe szeretnénk venni a szolgáltatásukat.

7 – Karácsonyi CD

Azon családokban, ahol nem kimondottan zenei tehetségek élnek, nem árthat, ha jó előre bekészítjük kedvenc – vagy ha nincs, gyorsan beszerezzük – azt a karácsonyi cd-t, amelyik megfelelő zenei hátteret ad majd az ajándékozás és közös ünneplés perceinek.

8 – Karácsonyfaégő

A délelőtt folyamán próbáljuk ki, hogy a karácsonyfaégők világítanak-e. Ha nem, akkor valószínűleg az egyik égő kiégett, s annak cseréje elkerülhetetlen az izzósor működéséhez. Van otthon tartalékizzó?

9 – Karácsonyfatalp

Az feltételezhetően még a délelőtt során kiderül, ha a korábbi használhatatlan már, vagy kidobtuk év közben. Még van idő elugrani és egy újat beszerezni!

10 – Madzag a ferde fenyő kikötéséhez

Bár manapság már igen hatékony fenyőtalpak vannak, régi jól bevált szokás, hogy ahol kisgyerek van, ott azért egy „biztonsági madzaggal” kikötik a fa törzsét egy ablakkilincshez, szöghözm vagy valamilyen stabil ponthoz, nehogy idő előtt vízszintesen végezze a fenyő.

Egészítsétek ki listánkat saját tippejeitekkel!