Őszi díszek újragondolva

Beköszöntött az ősz. Ilyenkor többet vagyunk otthon és könnyebben kedvet kapunk, hogy készítsünk egy kedves őszi díszt, mellyel feldobhatjuk a lakásunkat és magunkat is.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2016. október 24. Családháló

Rengeteg ötletes kreáció létezik mindenféle gyönyörű őszi bogyóból, termésből, de mi legyen, ha éppen nincs kedvünk kimozdulni gyűjtögetni? Én elsősorban az újrahasznosítás híve vagyok, ezért ötleteket gyűjtöttem és újragondoltam őket. Most azt szeretném megmutatni Nektek, hogy gyakorlatilag bármiből készülhet dekoráció vagy játék. Hamar elkészülnek, jó elfoglaltság a családnak és utána kedvünkre gyönyörködhetünk bennük.

Festlich gedeckter Tisch im Herbst

Blúz-tök 

Van egy narancssárga blúzom, amit sose hordtam, mert nem az én stílusom, viszont nagyon szép színe van, ezért megtartottam, hátha jó lesz valamire…. Addig nézegettem, amíg jött az ötlet, hogy készítek belőle egy szép őszi díszt, méghozzá egy tököt. Ezt mutatom meg most Nektek, hogyan készült. Ti is elkészíthetitek akár egy kendőből, vagy egy gombolyag fonalból. Nagyon egyszerű és néhány perc alatt elkészül! Lehet több színből, több méretben is, és ha egymás mellé teszitek őket, egyedi dekorációt kaptok!

Hozzávalók: 

 • Kendő, blúz, akár egy gombolyag fonal, bármilyen szép anyag, ami jól mutatna a lakásban
 • Olló
 • Gombócokká összegyúrt újságpapír
 • Hímzőfonalak
 • Zöld szalag

Elkészítése:

 1. Az anyagunkat kiterítjük egy asztalra, és a közepére helyezzük az összegyűrt újságpapír gombócokat (2-3 db elég).
 2. Ráhajtogatjuk a papírgombócokra az anyagot. Amikor ráhajtogattuk az összes csücsköt, akkor az ujjunkkal lefogjuk a közepét, …
 3. … és egy odakészített hímzőfonallal átkötjük (mintha ajándékot csomagolnánk).
 4. Ezt több irányból megismételjük. Elég 3-4 szálat használni, mert így 6-8 gerezdje lesz a tökünknek.
 5. Végül rákötjük a fonalakra a zöld szalagot, ez lesz a tök szára.
 6. És kész.

A cikk még nem ért véget. Olvass tovább itt!