Sikkesen hidegben, melegben – Tavaszi divattippek

A tavasz beköszöntével lassan visszaakaszthatjuk a szekrénybe télikabátjainkat, s előkerülhetnek a lengébb, vidámabb ruhadarabok gardróbunk mélyéről. Mit hagyjunk elől és miben újítsunk a tavalyi trendhez képest? Egy kis tavaszi divatmustra!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. április 25. czefernek.lena

A tavasz beköszöntével lassan visszaakaszthatjuk a szekrénybe télikabátjainkat, s előkerülhetnek a lengébb, vidámabb ruhadarabok gardróbunk mélyéről. Mit hagyjunk elől és miben újítsunk a tavalyi trendhez képest? Egy kis tavaszi divatmustra!


Magas sarok, vastag talp

Nem éppen felhasználóbarát az idei cipődivat, de azért ha ügyesek vagyunk, találhatunk kényelmesebb viseletet magunknak! A szabály: a magas sarok és a teletalp mindent visz, főleg, ha a cipő orra alatt is van emelés! Egy nyári szandál rendkívül stílusos lehet ebben a kivitelben, de azért a tavaszi cipőkkel nagyon vigyázzunk, mert ebben a szezonban könnyű túlzásokba esni, amit a közizlés és a lábunk is bán majd!

A piros mindent visz!

Ha lóg a ruhatárunkban egy-két régi piros darab, most bátran elővehetjük, sőt, a merészebbek kombinálhatják is ezt a színt, amely az idei év slágere lesz. Külön felhívnánk a figyelmet a fenti illusztráció patchwork-mintázatára, mert hát – tetszik, nem tetszik – idén ez is menő!

Csipke – minden mennyiségben!

Ne tévesszen meg senkit a fenti fotó, a csipke nem csupán az esküvői ruhák fontos tartozéka ebben a szezonban! A finom, nőies ruhadarabok, a légies, szűzies szettek akkor is hódítanak, ha nem az oltár előtt hordjuk őket. Minden lány álma teljesül idén ezzel a stílusos divattal!

Tyúkláb vagy kutyafog?

Ha rákeresünk az interneten, máris megtudhatjuk, mi minden kapcsolódik ezzekhez a kifejezésekhez. A tyúklábnak vagy kutyafognak nevezett retró minta nem csupán fekete-fehérben hódít az idén, díszíthet tavaszi kabátkát, babacipőt, sőt, még karkötőt is. Visszafogott stílus, könnyed elegancia, egyszóval ne féljünk a kutya fogától!

Irány a vadnyugat!

Továbbra is sláger minden, ami a vadnyugathoz köthető, és amint a mellékelt ábra mutatja, nem csak férfiakon mutat a western életérzés!

Florida is csak egy köpésre van!

Idén hódít a nyolcvanas évekből visszaköszönő díszítés és lezser stílus! Ha Palm Beach-en járnánk, tuti nem hagyhatnánk ki a pálmafákkal és csillogó feliratokkal díszített felsőrészeket, de itthon is csempészhetünk egy kis tengerparti hangulatot a ruhatárunkba. A bátrabbak egy rövid, rojtos végű farmerrel, a konszolidáltabb hódításra vágyók egy leggingssel kombinálhatják!

Hangsúlyos kiegészítők

Nem kell olyan merésznek mutatkoznunk, mint a képen látható hölgy, de az biztos, hogy idén a kiegészítőkkel sokat lehet majd játszani. Egy virágos hajpánt, vagy egy férfiasan merész karóra ugyanúgy vonzza majd a tekinteteket, mint egy nagy, hangsúlyos medál a nyakunkban.

Öltözz 40 plusznak!

Bármilyen furcsán is hangzik, idén megjelent a kifutókon az úgynevezett 40 plusz stílus, amelyre korábban is volt példa a divat világában. Őszített haj, visszafogott, régies stílus – csak a nagyon merészeknek ajánljuk!

Hódítanak a színek

Idén amúgy sem lehetünk elég merészek, ha ruháink színösszeállításáról van szó! Használjunk élénk tónusokat, csempésszünk vidámságot a borongós időjárásba!

Virággal sokmindent el lehet érni!

És ez nem csupán a férfiakra igaz! A bájos virágdíszítés idén szintén nagyon menő, akár ruháról, akár blúzról, akár egy vászonszoknyáról beszélünk…

 

Divat iskoláslánynak látszani

És itt most nem csupán a kockás miniszoknyát értjük szandállal és bokazoknival, bár kétségtelenül ez is ott lapul az idei trendkínálatban. De a fenti képből is lehet ihletet meríteni, ráadadásul ez szolídabb kivitel…

Geometrikus formák

Ne felejtkezzünk meg a színek és geometrikus formák kavalkádjáról sem, amely a tavalyi év után további diadalmenetét járja!