Színtelen és unalmas az idei év esküvői trendje

A hétvégén rendezték meg a Esküvői kiállítást. Mi is kinéztünk, hogy kiderítsük, miért érdemes ide kilátogatni, és hogy mennyiből lehet a legolcsóbban, illetve a legdrágábban kihozni egy esküvőt.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. január 30. bencze.aron

A hétvégén rendezték meg a Esküvői kiállítást. Mi is kinéztünk, hogy kiderítsük, miért érdemes ide kilátogatni, és hogy mennyiből lehet a legolcsóbban, illetve a legdrágábban kihozni egy esküvőt.


Előbbi már ötezerből megúszható, utóbbinál nincs határ. Bár, ahogy néztük, nem a burzsuj rétegnek állították ki a termékeket; és hát sajnos eredeti, klassz ötletet sem láttunk sokat. Az egyszer biztos: ha egy nap esküvőnk lesz, nem azért, mert ezen a kiállításon kedvet kaptunk hozzá.

Az már a Baba-mama expón is kiderült, hogy a Papp László Sportaréna nem tökéletes helyszín az ilyen és effajta kiállítások megrendezésére, mert eléggé személytelen, és még a cicomás, esküvői cuccok sem tudták hangulatosabbá tenni. Így aztán, ahogy beléptünk, ugyanazzal a lendülettel már fordultunk is volna vissza, de erre sajna esélyünk sem volt. Álltunk ott szerencsétlenül a fotós kollégámmal,pásztáztuk a terepet, végül a kocsik felé vettük az irányt. Itt még elég fittek voltunk, de a hatodik ugyanolyan ékszeres/ruhás stand után, kezdtünk kiakadni.

Ami furcsa volt: nagyon kevés cipőt láttunk, tortát meg egyet sem, pedig tavalyi emlékeink szerint ezekre is nagy hangsúlyt fektetnek a párok. Volt viszont ruha és ékszer minden mennyiségben, a baj csak az, hogy ezek nem sokban különböztek egymástól. „Egy esküvői ruha legyen fehér, szűk vagy abroncsos” – jfoglalta össze kérdésünkre egy arajelöl, és hát értjük mi, hogy ez ivódott be a köztudatba, de miért kell, hogy ez ennyire evidens legyen?!

Az árak

A számunkra is meglepő hír, hogy a legolcsóbb esküvőt 4990 forintból meg lehet úszni. Igaz, csak afféle Las Vegas-i stílusban – szóval, ez amolyan hamis nász –, de talán lehet jópofa. Ezért az árért az ifjú pár kap digitális fotókat, rózsát, pezsgőt, illetve esküvői bizonyítványt (ami, hangsúlyozzuk, nem egyezik meg a házassági anyakönyvi kivonattal). Persze, mindezt lehet fokozni is még: Kunkli Ferenc, az Eszement Kápolna megálmodója elmondta, hogy lehet még kérni lufit, kitűzőt, gyűrűt és videó felvételt is, persze, mindezt plusz pénz ellenében. De akkor nézzük, mennyibe kerül egy olyan esküvő, amiben van minden (legalábbis, amiket mi felleltünk a vásáron).

Gyűrű (karika)

Nyilván ez a legfontosabb tárgya az esküvőnek, és ez az, amit mindenki biztosan meg is vesz. Ennek ellenére – két kiállító kivételével – mindenhol csak ugyanazt találtuk. Mikor megkérdeztük, hogy miért ennyire egyhangú a karikagyűrű-felhozatal, ezt a választ kaptuk: „Mivel karikagyűrű a neve, ezért karika. Túl sok újat ebbe nem lehet belevinni”. A legolcsóbb acél szett, amit láttunk, 60 ezer forint volt, és a határ a csillagos ég – ahogyan az eljegyzési gyűrűnél is. Az acél arany változata egy-két kisebb gyémánttal 300 ezer forint körül volt.