Terhes vagyok – és gyönyörű!

Karácsony, Valentin-nap, Apák-napja, terhesség – a felsorolásban nincs kakukktojás, ugyanis nem létezik olyan, az emberek számára fontos „ünnep”, amiből ne húznának hasznot a kereskedők. A kismama ráadásul nőből van, vagyis plusz húsz kilósan is szeretne csinos lenni.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. július 11. czefernek.lena

Karácsony, Valentin-nap, Apák-napja, terhesség – a felsorolásban nincs kakukktojás, ugyanis nem létezik olyan, az emberek számára fontos „ünnep”, amiből ne húznának hasznot a kereskedők. A kismama ráadásul nőből van, vagyis plusz húsz kilósan is szeretne csinos lenni.


Az utóbbi időszakban gombamód szaporodnak a kismamaruhák eladására specializálódott boltok, ám aki még sosem járt ilyen helyen, és gömbölyödő pocakkal kezdi felmérni a kínálatot, az keserves csalódásra számíthat. A rendkívül sikkes, ám gyerekruháknál is drágább darabokra csak a legtehetősebbeknek futja, arról nem is beszélve, hogy a terhesség kilenc hónapjából körülbelül 5-6 az, amikor valóban szükség is van rájuk.

Mivel az ember lánya mégiscsak nőből van, és akkor is szeretne csinosan öltözködni, amikor papírja van róla, hogy most igenis felszedhet jónéhány kilót, érdemes végiggondolni, melyek azok a ruhadarabok, amelyekre érdemes pénzt kiadni, hogy várandósan is jól érezzük magunkat a bőrünkben.

A családháló tippjei nyári terhesség idejére:

  1. Ne csak kismamaruházati boltokban nézzünk szét, mert több nagyáruházban is árulnak kifejezetten kismamák számára készült, kedvező áron kínált darabokat.
  2. Akinek nincsenek fenntartásai, keressen fel egy-két jobb minőségű turkálót, igazi kincsekre lehet bukkanni!
  3. Mindenképpen vásároljunk egy olyan darabot, ami alkalmi ruhának is jól jöhet, sosem tudhatjuk, mikor lehet rá szükség. Egy nőies fazonú felső vagy ruha kis fémszállal vagy virágmintával megbolondítva nem csupán esküvőre vagy szülinapi partira, de egy meghitt vacsorára is nyugodtan elkísérhet bennünket.
  4. Az a bizonyos kis fekete terhesen is mutat. Szerencsére éppen a mell alatt szűkített, alul lezser ruhák korát éljük, így aztán egyszerre lehetünk sikkesek és trendik, ha beszerzünk egy ilyen darabot.
  5. Ma már több ruhaboltban is árulnak gumis derekú farmert. Kánikula idején talán nem túlzottan ideális, de megéri az árát, mert a terhesség bármely időszakában hordható, sőt, a szoptatás idején is használhatjuk, amíg vissza nem nyerjük a formánkat.
  6. A lezser nyári ruhák nem csupán várandósság idején tesznek jó szolgálatot, kánikulában mindenki számára kötelezőek. Egy leggingsszel kiegészítve az sem fog feltűnni, ha elől kicsit „felkap” a szoknya.
  7. Ha kedveljük a testhez álló összeállításokat, szenvedélyünkről továbbra sem kell lemondanunk. Ma, amikor a derék alá érő pólók és elasztikus anyagok minden üzlet polcairól beszerezhetőek, egy XXL-es darabbal akár az utolsó trimeszterben is vagánykodhatunk.
  8. Minden öltözködés alapja a sikkes, de kényelmes cipő. A kismamáknak sem kell lemondani a csinos lábbelikről, csak válasszunk olyan fazont, aminek állítható a pántja, hogy egy kis vizesedés se álljon az utunkba. Ebben most szintén segít az uralkodó divatirányzat.
  9. Meleg nyári estéken kardigán helyett használjunk kendőt. A színek és minták tárháza végtelen, ráadásul ki sem tudjuk nőni ezt a kellemes ruhadarabot. Derék és hát melegítésére egyaránt optimális.
  10. Viseljünk inget! Az idei nyár slágerével mi is könnyen jólöltözötté válhatunk. S ha túlontúl  nagy a hasunk vagy a meleg, vegyünk trikót alá, és egyszerűen csak kössük csomóra alul!

Végezetül egy jótanács: semmiképpen ne mondjunk le a saját stílusunkról a várandósságunk alatt! Mivel a kevesebb néha több, s egy-két ruhadarab megvásárlását még ki lehet fizetni, nem kell a világ elől elbújva tölteni azt a pár hónapot! Azt is fontos felmérnünk, mi az, ami eddigi ruhatárunkból hordható, egy kis átalakítás néha csodákra képes!

 

Vannak tippjeitek, amiket kifelejtettünk? Osszátok meg velünk!