Top 5 egyszerű tavaszcsalogató lakásdekor tipp

5 fantasztikus tavaszcsalogató lakásdekor ötlet

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
lakás
2017. március 13. Női Portál

A tavasz az élet sok területén a megújulást jelképezi, és nincs ez másként az otthonunkkal sem. Van valami erőt adó és üdítő, ha a tavasz légies érzése vesz minket körül. Íme, 5 olyan egyszerű és olcsó ötlet, mely újra életet lehel otthonodba!

 

 

1. Tobzódj a virágokban

Még hozzá ezúttal a cserepes, élő virágokban. Hidd el, nem feltétlenül drágább vagy több figyelmet igénylőek az élő növények. Gondolj csak az olyan egyszerű „lelkekre” mint az árvácska, a nárcisz, a jácint… stb. Sokkal erősebben illatoznak és örvendeztetnek meg friss színűkkel, mint vágott társaik. Lakóhelyüket, a cserepeket is kedvedre variálhatod. Például nem olyan költséges, ám annál mutatósabb megoldás, ha egyszínű mázas edényt veszel, vagy natúr cserepet, amit akár dekupázs technikával is feldobhatsz… Tobzódj a színekben, formákban: rugaszkodj el a szabályos mértani formáktól, ültesd (vagy helyezd el) találomra a növényeket.

2. Csillogó üvegek

Szedj össze háztartási boltokból, bolhapiacról, nagyobb üzletláncok boltjaiból színes üvegedényeket. Minél fényesebb, és minél jobban töri a fényt – adott esetben a csiszolása miatt –, annál jobb. Az üveg szikrázása ugyanis felerősíti a napsütés hatásait.
No persze azt nem ígérjük – ha északi fekvésű és udvarra néző a kislakásod ablaka, pláne nem –, hogy fényárban úszik majd lakhelyed, de hangulatosabb és csalókán fényes lesz. A praktikuma is megvan a dolognak: vázaként, ceruzatartóként, cukorka vagy egyéb kínáló tálkakánt is kiválóan funkcionál.

A cikket ide kattintva tudod továbbolvasni!