10 fiatalító szuperkaja – INFOGRAFIKA

Mindig is tudni szerettük volna az örök fiatalság titkát? Nos, sajnos ezzel a hírrel még várnunk kell, azt viszont megtudhatjuk az alábbi összeállításból, melyek azok az élelmiszerek, amelyektől fiatalabbnak látszunk majd (vagy legalábbis fiatalabbnak érezhetjük megunkat).

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. október 14. czefernek.lena

Mindig is tudni szerettük volna az örök fiatalság titkát? Nos, sajnos ezzel a hírrel még várnunk kell, azt viszont megtudhatjuk az alábbi összeállításból, melyek azok az élelmiszerek, amelyektől fiatalabbnak látszunk majd (vagy legalábbis fiatalabbnak érezhetjük megunkat).


Az infographicjournal.com összeállítása szerint az alábbi szuperkaják közül kell válogatnunk:

1. Kínai farkasbogyó, más néven Goji bogyó vagy Líciumgyümölcs:

Gyulladáscsökkentő, emésztés segítő hatásán túl a kollagéntermelésben is fontos szerepet játszik, így bőrünk a fogyasztás után fiatalosabbnak hathat.

2. Acai (ejtsd: ászáj) bogyó:

Ez a pálmafán érő apró gyümölcs tele van tele van antioxidánsokkal, tápanyagokkal, beleértve vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, étkezési rostot, ami a kutatások szerint elősegíti az emésztési rendszer egészséges működését, csökkenti a koleszterin-szintet és segít megállítani az idő előtti öregedést.

3. Erőspaprika és chili paprika:

Zsírégetők, antioxidánsok és kétszer annyi C-vitamint tartalmaznak, mint a citrusfélék.

4. Hagymafélék:

Eltávolítják a májban található toxinokat és karcinogén anyagokat a vöröshagymától kezdve a póréhagymán keresztül egészsen a fokhagymáig és a gyöngyahgymáig.

5. Árpa:

Akár leveshez, pörkölthöz vagy a reggeli műzlinkhez keverjük hozzá, kifejti jótékony hatását az árpa! Hogyan? Segíti az anyagcserét: fontos szerepe van a szénhidrátok, zsírok és a koleszterin felszámolásában.

A toplista további ételeit az alábbi infografikában találod meg: