Családháló

Kezdőoldal Partedli 40 fok, gyerekmunka – aszalt paradicsom szinte ingyen

40 fok, gyerekmunka – aszalt paradicsom szinte ingyen

Kipróbáltuk, hogy készíthetünk aszalt paradicsomot olcsón, a csillagászati áron kínált bolti helyett. Kihasználtuk a kánikulát és a gyerekmunkát. Képes beszámolónk következik.

Tudatos Vásárló,

A TVE-nél szeretjük a finom zöldséget, gyümölcsöt, de nem csak akkor, amikor szezonja van, hanem télen is. Tavaly elektromos aszalógépeket teszteltünk, hogy megtudjuk melyik a legalkalmasabb a nyár ízeinek tartósítására. Akármilyen remek finomságok készíthetők is ezekkel, elég zavaró, hogy nagyon sok energiát fogyasztanak.

Különösen az aszalt paradicsom piszkálta a fantáziánkat, nem utolsó sorban, mivel most van a szezonja, az aszalt paradicsomot pedig csillagászati áron kínálják mindenütt kb. 6.000Ft/kg. A napokban tomboló kánikula megadta a végső lökést.

Úgy döntöttünk mi is kipróbáljuk, és készítünk egy egyszerű aszalót. Tekintve, hogy nem vagyunk ezermesterek, valami nagyon egyszerű megoldásban gondolkodtunk. Fontos volt, hogy ne legyen túl nagy, könnyen lehessen ide-oda pakolni a teraszon, és ha lehet, ne kelljen hozzá új alapanyagot venni.

Sikerült találni a sufniban egy évek óta kallódó műanyag kosarat, egy korábban szebb napokat látott guruló tároló egyik rekeszét. Volt itthon még néhány méter szúnyogháló csík is, a kosár keskeny, így pont elég volt rá.

Mivel a gyereket is bevontuk a munkába, figyelembe kellett venni az ő javaslatát is, így emeletes aszaló készült. A kosár belső falára, középmagasságban felragasztottuk a szúnyogháló ragasztószalagját, majd arra rányomkodtuk a hálót.

A cikk itt folytatódik!

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Így árnyékolnak a színes esernyők Portugáliában

A portugál Agueda városában van egy utca, ami még a legnagyobb hőségben is kellemesen árnyékos, mivel sok ezer színes esernyő...

Close