Álmos szülőként megőrülsz a kávéért? Ugorj ki Bécsbe a Kávéfesztiválra!

Már a kávénak is van fesztiválja az osztrák fővárosban, amelyet ráadásul egy sörfőzdében rendeznek meg 2017. január 13. és 16. között. Több mint nyolcvan kiállító, 12 ezer látogató és minden, ami egy jó kávéhoz kell.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
partedli
2017. január 06. Családháló

Bécs egyik legismertebb sörfőzdéje, az Ottakringer Brauerei ad otthont a város másik kultikus italáról szóló fesztiválnak, a Vienna Coffee Festivalnak. A kétezer négyzetméteren, 2017. január 13. és 16. között megrendezett eseményen kávétermelők prezentálják nyerskávéból készült különlegességeiket, kávépörkölők ismertetik meg a közönséget a kávészemek nemesítésének folyamatával és profi baristák mutatják be az eszpresszó, a Latte Art, a filteres kávé és a Cold Brew készítésének művészetét a legkülönbözőbb kávéfőzőkön és módszerekkel.

Egy bécsi pultos-csapat három kreatív koktélon keresztül mutatja be a kávé és a röviditalok újraértelmezését, és ismét kapható lesz a frissen főzött kávésör. A kávé és a sör házasságából született ital 2016-ban nagy karriert futott be, és egyaránt meggyőzte a kávé- és a sörkedvelőket.

A kávézáshoz tartozó kiegészítők, divatos ruhadarabok, könyvek, fényinstallációk, DJ-k, barista-bajnokság és Ausztria egyre gyarapodó kávépörkölő-közösségének bemutatkozása teszik teljessé a programot, amely itt olvasható: http://www.viennacoffeefestival.cc/.

(Fotók: VCF / Christina Karagiannis)