Amatőr szakácsok hasznos konyhai trükkjei

Néha a hobbiszakácsok és kezdők szolgáltatják a leghasznosabb tanácsokat.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
partedli
2017. november 26. Dívány

A közösségi oldalakon megosztott egyszerű, de nagyszerű tippek többsége a sütikészítés megkönnyítésére szolgál, gyors megoldást szolgáltatva azokra az esetekre, amikor létfontosságú, hogy elkészüljön az a banános süti, de csak betonkemény banán és vaj áll az ember rendelkezésére, vagy elfogyott a barna cukor.

1. Búrát rá!

A jéghideg, a kenésre és elvegyülésre konokul nemet mondó vajtéglákat például egy szempillantás alatt megolvaszthatjuk úgy, hogy egy pohárba vagy csészébe forró vizet öntünk, majd a víz kiöntése után a vajra helyezzük a forró búrát. Viszlát, mikróban felrobbanó, elfolyósodó vajak!

2. Majd a sütőben beérik!

A még zöld, éretlen banánok felpuhítása már kicsit időigényesebb feladat, de a sütőbe helyezett, 150 fokon 40 percig sütött banánokat sokkal könnyebb lesz eldolgozni, ha banános muffint szeretne valaki készíteni. A banánhéjak szénfeketére sülnek majd persze, de a banán maga kellemesen puhává válik a sütőben: hogy mennyire furcsán néz ki a végeredmény, megnézheted Jill Lee oldalán, ahol még egy banánkenyér recep is vár!

3. Papírpajzs

És végezetül egy tipp a botmixerek okozta fröcsögés megállítására. Végtelenül egyszerű: döfj át a botmixerrel egy papírtányért, és mixelj a tányéron át. Az edényre illesztett tányér megálljt parancsol majd a lehetetlennek tűnő távolságokat is könnyűszerrel áthidaló, kifröccsenő matériának.

Nincs otthon papírtányérod? Nyugi, nekem se volt: de mivel épp pizzát rendeltem (mint egy igazán rendes kezdő szakács), volt pizzásdobozom. Azt remekül körbe lehet vágni, ráadásul pont adott edény formájára és méretére és aztán már a habverő se fogja az arcodba fröcskölni a pudingporos tejet!

A cikk itt folytatódik!