Amerikai sajtos tészta

Az amerikai gyerekek nagy kedvence a sült sajtos makaróni. Ennek a tésztának csak annyi köze van a miénkhez, hogy tészta van benne és sajt. Az eredeti nagyon nehéz étel, mi ezúttal elhagytuk belőle a lisztet és a zsemlemorzsát, és teljes kiőrlésű tésztát használtunk. Cheddar sajttal az igazi.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. szeptember 02. Paulik András

Az amerikai gyerekek nagy kedvence a sült sajtos makaróni. Ennek a tésztának csak annyi köze van a miénkhez, hogy tészta van benne és sajt. Az eredeti nagyon nehéz étel, mi ezúttal elhagytuk belőle a lisztet és a zsemlemorzsát, és teljes kiőrlésű tésztát használtunk. Cheddar sajttal az igazi.


Hozzávalók:

30 dkg száraz tészta – macaroni, penne vagy fusili

5 dl tejszín

10 dkg cheddar sajt

6 dkg parmezán vagy parmezán jellegű sajt

3-4 szál friss kakukkfű vagy 1 teáskanál szárított

1 mokkás kanál őrölt szerecsendió

2 evőkanál vaj

tengeri só, frissen őrölt bors

4-5 db paradicsom

A tésztát bő sós lobogó vízben megfőzzük, leszűrjük. A sajtokat lereszeljük. Egy evőkanál vajat felmelegítünk, rászórjuk a sajtot, megvárjuk, amíg elkezd olvadni és felöntjük tejszínnel. Kakukkfűvel, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. Megvárjuk, míg felforr és készen is van a mártás. Egy hőálló edény kivajazunk. Beletesszük a tésztát, nyakon öntjük a szósszal.

A paradicsomokat megmossuk, karikára vágjuk. A paradicsomszeletekkel kidíszítjük a tésztát és betesszük a sütőbe. 200 fokon 20 perc alatt aranybarnára sütjük.