Amerikai sajtos tészta
Az amerikai gyerekek nagy kedvence a sült sajtos makaróni. Ennek a tésztának csak annyi köze van a miénkhez, hogy tészta van benne és sajt. Az eredeti nagyon nehéz étel, mi ezúttal elhagytuk belőle a lisztet és a zsemlemorzsát, és teljes kiőrlésű tésztát használtunk. Cheddar sajttal az igazi.
Az amerikai gyerekek nagy kedvence a sült sajtos makaróni. Ennek a tésztának csak annyi köze van a miénkhez, hogy tészta van benne és sajt. Az eredeti nagyon nehéz étel, mi ezúttal elhagytuk belőle a lisztet és a zsemlemorzsát, és teljes kiőrlésű tésztát használtunk. Cheddar sajttal az igazi.
Hozzávalók:
30 dkg száraz tészta – macaroni, penne vagy fusili
5 dl tejszín
10 dkg cheddar sajt
6 dkg parmezán vagy parmezán jellegű sajt
3-4 szál friss kakukkfű vagy 1 teáskanál szárított
1 mokkás kanál őrölt szerecsendió
2 evőkanál vaj
tengeri só, frissen őrölt bors
4-5 db paradicsom
A tésztát bő sós lobogó vízben megfőzzük, leszűrjük. A sajtokat lereszeljük. Egy evőkanál vajat felmelegítünk, rászórjuk a sajtot, megvárjuk, amíg elkezd olvadni és felöntjük tejszínnel. Kakukkfűvel, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. Megvárjuk, míg felforr és készen is van a mártás. Egy hőálló edény kivajazunk. Beletesszük a tésztát, nyakon öntjük a szósszal.
A paradicsomokat megmossuk, karikára vágjuk. A paradicsomszeletekkel kidíszítjük a tésztát és betesszük a sütőbe. 200 fokon 20 perc alatt aranybarnára sütjük.