Avokádókrém sült zöldségekkel

Az avokádó mexikói gyümölcs, telítetlen zsírsavakban, B-, C- és E-vitaminban gazdag, továbbá kálium-, foszfor- és vastartalma is jelentős. Többféleképpen felhasználható, szendvics és mártogatóskrémnek nagyon ideális. Sült zöldséggel kínálva könnyen kiváltható vele az egészségtelen nasi és vendégváró falatnak is kiváló.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. június 29. szabo.daniel

Az avokádó mexikói gyümölcs, telítetlen zsírsavakban, B-, C- és E-vitaminban gazdag, továbbá kálium-, foszfor- és vastartalma is jelentős. Többféleképpen felhasználható, szendvics és mártogatóskrémnek nagyon ideális. Sült zöldséggel kínálva könnyen kiváltható vele az egészségtelen nasi és vendégváró falatnak is kiváló.


Hozzávalók 4 személyre:
2 db érett avokádó
1 db zöldcitrom
10 dkg natúr sajtkrém
1 mokkáskanál római kömény
1 evőkanál friss koriander vagy petrezselyem
Só, frissen őrölt színes bors
1 kis fej vöröshagyma
fél kg sárgarépa
fél kg cukkini

A répát meghámozzuk, megmossuk, ha vastagabb, akkor hosszában félbe vágjuk. A cukkinit megmossuk, megtöröljük és 3-4 cm-es hasábokra vágjuk. Sütőpapírral vagy fóliával bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokon sütjük. A cukkini gyorsabban megsül, így amikor az jó, kivesszük, és ilyenkor fordítjuk meg a répákat.
Az avokádót meghámozzuk, apróra vágjuk. A zöldcitromot megmossuk, megtöröljük és rácsöpögtetjük az avokádóra. A hagymát összevágjuk ezt is hozzáadjuk. Fűszerezzük sóval, borssal, római köménnyel, és apróra vágott friss koriander levéllel. Hozzáadjuk a sajtkrémet és botmixerrel vagy turmixgéppel összepürésítjük.
A krémet sült zöldségekkel kínáljuk.