Családháló

Kezdőoldal Partedli Befolyásolja az étrend, hogyan teljesít az iskolában a gyerek

Befolyásolja az étrend, hogyan teljesít az iskolában a gyerek

Azoknál a gyerekeknél, akik nem kapnak otthon kellően tápláló ételeket, jól megfigyelhető az iskolai teljesítmény romlása – olvasható egy új kutatásban.

Babaszoba,
Befolyásolja a tanulási képességeket és az iskolai teljesítményt, ha egy gyerek otthon nem jut kellően biztonságos, egészséges és tápláló élelmiszerekhez, ráadásul ez a negatív hatás hosszú távon is megfigyelhető – derítette ki egy kutatás, melyben indiai tinédzsereket vizsgáltak.
A részt vevő gyerekek étrendjét 5, 8 és 12 éves korukban mérték fel, majd 12 éves korukban azt is megvizsgálták, hogyan teljesítenek az iskolai teszteken. A gyerekek 47 százalékára jellemző volt, hogy nem kaptak elegendő mennyiségű vagy minőségű ételt otthon, például kihagytak étkezéseket vagy kevesebbet ettek (például azért, mert a családnak nem volt pénze).
Ugyanakkor az is kiderült, hogy a nem megfelelő étrend nemcsak a szegényebb gyerekeket érintette, hanem azokat is, akiknek a családja a tehetősebb kategóriába tartozott.

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Családos lelkinapot tartottak Veszprémben

A Veszprémi Érsekség Családpasztorációs Munkacsoportja idén is megszervezte a családokat hívó nagyböjti lelkinapot április 6-án Veszprémben, a Padányi Katolikus Iskolában.

Close