Bundáskenyér a sütőből

A bundáskenyér nagyon kedvelt étel a gyerekek körében. Sütőben is elkészíthető, így elkerülhetjük, hogy tocsogjon az olajban.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. november 07. Paulik András

A bundáskenyér nagyon kedvelt étel a gyerekek körében. Sütőben is elkészíthető, így elkerülhetjük, hogy tocsogjon az olajban.

 


Hozzávalók:

3 tojás

1 dl tej

4-5 szelet szikkadt kenyér

1 teáskanál mediterrán fűszerkeverék

vaj

5 dkg reszelhető sajt

Előmelegítjük a sütőt. A tojásokat a tejjel és a fűszerkeverékkel, kézi habverővel, kiskuktáink segítségével felverjük.  A kenyerekről levágjuk a héját, és félbevágjuk. Egy közepes méretű tepsit kibélelünk szilikonlappal. Megkérjük a gyerekeket, hogy a kenyerek mindkét oldalát vékonyan kenjék meg vajjal, és a tojásba mártogassák a kenyeret, úgy, hogy az jól megszívja magát. A tepsibe tesszük a szeleteket, kicsi helyet hagyunk a kenyerek között. Sütés közben egyszer megfordítjuk. Mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Ha megsültek, még forrón meghintjük reszelt sajttal.