Bundáskenyér a sütőből
A bundáskenyér nagyon kedvelt étel a gyerekek körében. Sütőben is elkészíthető, így elkerülhetjük, hogy tocsogjon az olajban.
A bundáskenyér nagyon kedvelt étel a gyerekek körében. Sütőben is elkészíthető, így elkerülhetjük, hogy tocsogjon az olajban.
Hozzávalók:
3 tojás
1 dl tej
4-5 szelet szikkadt kenyér
1 teáskanál mediterrán fűszerkeverék
vaj
5 dkg reszelhető sajt
Előmelegítjük a sütőt. A tojásokat a tejjel és a fűszerkeverékkel, kézi habverővel, kiskuktáink segítségével felverjük. A kenyerekről levágjuk a héját, és félbevágjuk. Egy közepes méretű tepsit kibélelünk szilikonlappal. Megkérjük a gyerekeket, hogy a kenyerek mindkét oldalát vékonyan kenjék meg vajjal, és a tojásba mártogassák a kenyeret, úgy, hogy az jól megszívja magát. A tepsibe tesszük a szeleteket, kicsi helyet hagyunk a kenyerek között. Sütés közben egyszer megfordítjuk. Mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Ha megsültek, még forrón meghintjük reszelt sajttal.