Csak a hülye főz egy hétre előre

Sok nő a mai napig érzi úgy, hogy a munka mellett kötelessége a család meleg ételéről is gondoskodnia, és ha kell, egész hétvégén főz, hogy tele legyen egy hétre elegendő kajával a fagyasztó. Ezt a rutint mi nem támogatjuk, viszont kipróbáltuk, hogy van-e értelme egy hétre előre vásárolni, tervezni, és amit lehet, előkészíteni. Tehát tulajdonképpen háziasszony ésszel gondolkodni. Van, de még mennyire.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
partedli
2013. április 28. divany.hu

Sok nő a mai napig érzi úgy, hogy a munka mellett kötelessége a család meleg ételéről is gondoskodnia, és ha kell, egész hétvégén főz, hogy tele legyen egy hétre elegendő kajával a fagyasztó. Ezt a rutint mi nem támogatjuk, viszont kipróbáltuk, hogy van-e értelme egy hétre előre vásárolni, tervezni, és amit lehet, előkészíteni. Tehát tulajdonképpen háziasszony ésszel gondolkodni. Van, de még mennyire.


A terv az volt, hogy nagyon okosan vásárolunk, eltervezzük, hogy nagyjából milyen ebédet viszünk magunkkal a héten, kitaláljuk, mit lehet többféleképpen felhasználni, kvázi egymásra építettük a menüt, mint az egyszeri vendéglátós. Azt is megnéztük, hogy a gyűlöletesen tüchtig bloggeranyukák milyen praktikákra esküsznek, és előre nevettünk néhány Pinteresten osztott tuti tippen – sajnos ezek egy kivételével igaznak bizonyultak.

Az is fontos volt, hogy tápértékkel bíró ételeket vigyünk magunkkal ebédre, legyen valami egészséges snack is (mi turmixokat készítettünk) és némi zöldség is jusson az étel mellé, hogy ne kelljen délután a kisboltba szaladni gumicukorért. Fontos elhatározás volt, hogy mindezt úgy valósítsuk meg, hogy a vasárnapi 2-3 óra konyhai munkán kívül napi 10-15 percnél többet ne kelljen foglalkoznunk a másnapi, nagyjából előkészített étel elkészítésével.

Az is fontos volt, hogy tápértékkel bíró ételeket vigyünk magunkkal ebédre, legyen valami egészséges snack is (mi turmixokat készítettünk) és némi zöldség is jusson az étel mellé, hogy ne kelljen délután a kisboltba szaladni gumicukorért. Fontos elhatározás volt, hogy mindezt úgy valósítsuk meg, hogy a vasárnapi 2-3 óra konyhai munkán kívül napi 10-15 percnél többet ne kelljen foglalkoznunk a másnapi, nagyjából előkészített étel elkészítésével.

Az az igazság, hogy péntekre nagyjából kifulladt a mutatvány. Viszont negyedannyi étel és élelmiszer került a kukába, mint máskor, ami jót tesz a lelkiismeretnek és a pénztárcának is, ráadásul nem csak ebédre volt elég minden, így a reggelihez és a vacsorához csak tejet, kenyeret, viszonylag olcsó apróságokat kellett venni. Összesen háromszor ugrottunk be valamiért a boltba.

A cikk itt olvasható tovább!