Egytál – melegétel rászorulóknak karácsonykor

A Ferences Alapítvány, a Ferences Rendtartomány központi alapítványa idén karácsonykor ismét megrendezi a nagysikerű egytál – melegétel rászorulóknak programját.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
rászoruló
2018. december 02. Családháló

Mi az „egytál”?

Karácsony közeledtével a Ferences Alapítvány ismét elindítja egytál – melegétel rászorulóknak adománygyűjtését.

A beérkezett felajánlásokból rászorulók és hajléktalanok kapnak ünnepi vacsorát karácsonykor. A program nem csupán egy tál meleg ételt jelent: lehetőség, a személyes találkozásra, beszélgetésre, olyan esemény, amikor a nélkülözők átélhetik az odafigyelés, meghallgatás élményét.

A ferences rend alapvető feladata a szegények megsegítése, az odafordulás, amit ha kell ételosztással tesz meg, máskor a szerető figyelemmel.

Kiket támogatnak?

A rend célja, hogy ezzel a programmal azon nélkülözőket is elérje, akikkel nem találkozunk nap mint nap az utcán, nincsenek a szemünk előtt. A szegénység rejtett formája családokban, házakban elzárva, szinte láthatatlanul van jelen társadalmunkban.

Ezek a szegény családok az átlag ember számára elképzelhetetlen nyomorban élnek, elhagyatva és sokszor eltakarva helyzetüket. Az egytál keretein belül őket is segíthetjük.

Hogyan?

Az adománygyűjtés keretein belül ezer forintos ebédjegyeket vásárolhatunk.

Egy ebédjegy megvásárlásából egy rászoruló részesül ünnepi étkeztetésben.

Az egytál – melegétel rászorulóknak program lehetőség, hogy akár kis összegű felajánlással is megmutassuk: ott állunk a nehéz sorsú embertársaink mellett.

További információ: egytal@ferencesalapitvany.hu