Erre is használhatod a hagymát! – gondoltad volna?

A hagyma számtalan jótékony hatásáról mindannyian hallottunk már. Íme, néhány tipp, hogy mi mindenre használhatjuk ezt a különleges zöldséget!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
partedli
2017. május 23. Családháló

Köhögés

Hámozz meg és vágj ketté egy hagymát. Tégy egy-egy evőkanál barnacukrot mindkét félre és takard le az egészet egy órára. Naponta kétszer egyél a „keverékből”, hogy enyhítsd a köhögésed.

Hajhullás

Forralj fel egy kis vizet benne egy hagymával. A keletkező főzetet használd hajmosásnál: mielőtt besamponoznád a hajadat, dörzsöld be a hagymás levet jó alaposan a fejbőrödbe és a hajadba. Ettől nem csak a hajhullásod áll meg, de erősebb is lesz a hajad!

Rovarcsípés

Tegyél egy szelet friss hagymát a rovarcsípés helyére! Gyulladásgátló tulajdonságánál fogva a hagyma képes csökkenteni a fájdalmat és a duzzanatot.

Fülfájás

Szeletelj fel egy hagymát, tedd egy vékony zokniba és csomózd meg. Tedd a zoknit a fájós füledre és kösd meg az egészet egy kendővel, hogy ne mozogjon. Hagyd ott, amíg a fájdalom el nem múlik!

Hányás

Reszelj le egy hagymát, majd egy konyharuhával nyomd ki a levét egy pohárba. Forralj borsmentateát és hagyd kihűlni. Egyél két teáskanál hagymalevet, majd öt perccel később ugyanennyi borsmentateát. Ismételgesd, amíg a hányás el nem múlik!

via