Ezt ne! – TOP 10 rákkeltő étel
A múlt évben közel másfél millió új rákos megbetegedést prognosztizáltak Amerikában, amelyből 559,650 halálos kimenetelű - az Amerikai Rák Társaság szerint. Ez azt jelenti, hogy több, mint 1,500 ember veszti életét a kór következtében, ami döbbenetes statisztikai adat.

A múlt évben közel másfél millió új rákos megbetegedést prognosztizáltak Amerikában, amelyből 559,650 halálos kimenetelű – az Amerikai Rák Társaság szerint. Ez azt jelenti, hogy több, mint 1,500 ember veszti életét a kór következtében, ami döbbenetes statisztikai adat.
A Rák: 101 Megoldás, hogy megelőzzük a kórt (Cancer: 101 Solutions to a Preventable Epidemic) című könyv szerzői szerint az egyik legfontosabb fegyverünk az étrend megváltoztatása, azaz “egészséges diéta” beiktatása életünkbe. S hogy ez mit is jelent a gyakorlatban?
Íme, a 10 legdurvább étel, amelynek fogyasztását le kell, hogy csökkentsük (vagy akár teljesen el is hagyhatjuk):
1. Minden elszenesedett étel, még a túl sötét pirítós is;
2. A jól átsült vöröshúsok. A közepesen vagy kevésbé átsült még hagyján, de a legjobb, ha minél kevesebb vörös húst fogyasztunk!
3. Cukor, mindegy hogy fehér vagy barna;
4. Az erősen sózött, füstölt vagy ecetes ételek a gyomorrák kialakulásában jelentenek magasabb kockázatot
5. Szénsavas/üdítőitalok, amelyek a cukortartalom és a számtalan adalékanyag miatt is kockázati tényezőt jelentenek;
6. Sült krumpli, chipsek és mindenféle snack-ek a bennük található transz-zsírok miatt;
7. Az aszpartám tartalmú ételek és italok;
8. Alkoholbevitel;
9. A pékáruk a bennük található acrylamide (stabilizáló és sűrűséget szabályozó anyag) miatt;
10. Valamint a tenyésztett halak, amelyek nagyobb mértékben tartalmaznak olyan toxikus anyagokat, mint például a PCB-k.