Fehércsokis-kókuszos eper turmix
Az eper szezonja lassan lejár, de ha még hozzáférünk, használjuk ki. Ha már nem kapunk epret, válasszunk helyette friss málnát, télen pedig fagyasztott gyümölcsökből is elkészíthető.
Az eper szezonja lassan lejár, de ha még hozzáférünk, használjuk ki. Ha már nem kapunk epret, válasszunk helyette friss málnát, télen pedig fagyasztott gyümölcsökből is elkészíthető. A fehércsoki-eper páros verhetetlen. Tartalmas, finom ital. Nyári hőségben kimondottan ajánlott reggelire vagy uzsonnára.
Hozzávalók:
25 dkg eper
5 dl tej
4 evőkanál joghurt
10 dkg fehércsoki
1 evőkanál kókuszreszelék
1 teáskanál vanília kivonat
1 mokkáskanál őrölt gyömbér
A fehércsokit mikrosütőben vagy gőz fölött megolvasztjuk, elkeverjük a tejjel. Az epret megmossuk, leszedjük a szárait és felszeleteljük. Beletesszük a turmixba.
Fűszerezzük gyömbérrel és vaníliával. Felöntjük a fehércsokis tejjel, és hozzáadjuk a joghurtot, valamint a kókuszt. Összeturmixoljuk és ízlés szerint plusz kókusszal vagy tejszínhabbal tálaljuk.