Frankfurti leves

Igazi egytálétel, amelynek több változata is létezik. Elkészítése könnyű, egy kiskamasz önállóan is megpróbálkozhat vele. A káposztát érdemes minél jobban szétszedni, hogy alaposan meg tudjuk tisztítani.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. október 21. Paulik András

Igazi egytálétel, amelynek több változata is létezik. Elkészítése könnyű, egy kiskamasz önállóan is megpróbálkozhat vele. A káposztát érdemes minél jobban szétszedni, hogy alaposan meg tudjuk tisztítani.


Hozzávalók:

1 db közepes fej kelkáposzta 
50 dkg füstölt bécsi virsli, vagy frankfurti virsli 
4-5 db közepes méretű burgonya 
1 db nagy fej vöröshagyma 
fél evőkanál jó minőségű őrölt pirospaprika
1 teáskanál só

1 mokkáskanál őrölt bors 
1 teáskanál majoránna 
1 mokkáskanál őrölt kömény 
1 db babérlevél 
5 evőkanál olaj

Tálaláshoz:

kenyér 
tejföl

Elkészítés:

A hagymát megpucoljuk, és apróra vágjuk. A kelkáposzta külső leveleit eltávolítjuk. 
Kilencven százalékban szétszedjük és a leveleket alaposan megmossuk.  A belső részt is megmossuk. A torzsáját elrágcsálhatják a gyerekek.  A belső részét késsel, a nagy leveleket konyhai ollóval is összevághatjuk. A virsliket karikára vágjuk. 

A burgonyákat megpucoljuk, megmossuk, felkockázzuk. 5 literes lábasban olajat melegítünk. Üvegesre pároljuk a hagymát, megszórjuk pirospaprikával.Félrehúzzuk a lángról, beleforgatjuk a virslit és a burgonyát. Felöntjük vízzel, visszatesszük a lángra. Hozzáadjuk a káposztát is, fűszerezzük. Akkor készül el, ha a káposzta és a burgonya is megpuhul. 

Kenyérrel, tejföllel kínáljuk.