Frankfurti leves
Igazi egytálétel, amelynek több változata is létezik. Elkészítése könnyű, egy kiskamasz önállóan is megpróbálkozhat vele. A káposztát érdemes minél jobban szétszedni, hogy alaposan meg tudjuk tisztítani.
Igazi egytálétel, amelynek több változata is létezik. Elkészítése könnyű, egy kiskamasz önállóan is megpróbálkozhat vele. A káposztát érdemes minél jobban szétszedni, hogy alaposan meg tudjuk tisztítani.
Hozzávalók:
1 db közepes fej kelkáposzta
50 dkg füstölt bécsi virsli, vagy frankfurti virsli
4-5 db közepes méretű burgonya
1 db nagy fej vöröshagyma
fél evőkanál jó minőségű őrölt pirospaprika
1 teáskanál só
1 mokkáskanál őrölt bors
1 teáskanál majoránna
1 mokkáskanál őrölt kömény
1 db babérlevél
5 evőkanál olaj
Tálaláshoz:
kenyér
tejföl
Elkészítés:
A hagymát megpucoljuk, és apróra vágjuk. A kelkáposzta külső leveleit eltávolítjuk.
Kilencven százalékban szétszedjük és a leveleket alaposan megmossuk. A belső részt is megmossuk. A torzsáját elrágcsálhatják a gyerekek. A belső részét késsel, a nagy leveleket konyhai ollóval is összevághatjuk. A virsliket karikára vágjuk.
A burgonyákat megpucoljuk, megmossuk, felkockázzuk. 5 literes lábasban olajat melegítünk. Üvegesre pároljuk a hagymát, megszórjuk pirospaprikával.Félrehúzzuk a lángról, beleforgatjuk a virslit és a burgonyát. Felöntjük vízzel, visszatesszük a lángra. Hozzáadjuk a káposztát is, fűszerezzük. Akkor készül el, ha a káposzta és a burgonya is megpuhul.
Kenyérrel, tejföllel kínáljuk.