Gesztenyefigurák

A gesztenyemassza gasztrogyurmaként is jól funkcionál. Készítsünk a gyerekekkel közösen kedves, ehető gesztenyefigurákat. A gesztenyemassza vásárlásánál figyeljünk oda, hogy valódi gesztenyéből készüljön, legjobb, ha bio változatot vásárlunk.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. november 15. Paulik András

A gesztenyemassza gasztrogyurmaként is jól funkcionál. Készítsünk a gyerekekkel közösen kedves, ehető gesztenyefigurákat. A gesztenyemassza vásárlásánál figyeljünk oda, hogy valódi gesztenyéből készüljön, legjobb, ha bio változatot vásárlunk.


Hozzávalók:

25 dkg bio gesztenyemassza

5 dkg  60-70%-os étcsokoládé

1 dl tejszín

1 teáskanál rum

 

Díszítéshez:

dekor cukor

tejszínhab

meggyszörp

A felolvadt gesztenyemasszát –a gyerekek közreműködésével – a tenyerünkben meggyurmázzuk, majd kicsi sütőformák segítségével, vagy a saját kezünkkel alakzatokat formálunk belőle. A csokoládét összetörjük és gőz felett, párolóbetétben, vagy egy másik lábasban a tejszínnel és a rummal öntetet készítünk belőle. A gesztenyefigurák tetejére tesszük a formát és kiöntjük csokoládéöntettel. Megvárjuk, amíg a csokoládé kihűl. A gyerekek segítségével kidíszítjük cukorkával és megvárjuk, amíg megdermed. Hűtőbe is tehetjük a fogyasztásig. Tejszínhabbal és meggyszörppel is kínálhatjuk.