Gesztenyefigurák
A gesztenyemassza gasztrogyurmaként is jól funkcionál. Készítsünk a gyerekekkel közösen kedves, ehető gesztenyefigurákat. A gesztenyemassza vásárlásánál figyeljünk oda, hogy valódi gesztenyéből készüljön, legjobb, ha bio változatot vásárlunk.
A gesztenyemassza gasztrogyurmaként is jól funkcionál. Készítsünk a gyerekekkel közösen kedves, ehető gesztenyefigurákat. A gesztenyemassza vásárlásánál figyeljünk oda, hogy valódi gesztenyéből készüljön, legjobb, ha bio változatot vásárlunk.
Hozzávalók:
25 dkg bio gesztenyemassza
5 dkg 60-70%-os étcsokoládé
1 dl tejszín
1 teáskanál rum
Díszítéshez:
dekor cukor
tejszínhab
meggyszörp
A felolvadt gesztenyemasszát –a gyerekek közreműködésével – a tenyerünkben meggyurmázzuk, majd kicsi sütőformák segítségével, vagy a saját kezünkkel alakzatokat formálunk belőle. A csokoládét összetörjük és gőz felett, párolóbetétben, vagy egy másik lábasban a tejszínnel és a rummal öntetet készítünk belőle. A gesztenyefigurák tetejére tesszük a formát és kiöntjük csokoládéöntettel. Megvárjuk, amíg a csokoládé kihűl. A gyerekek segítségével kidíszítjük cukorkával és megvárjuk, amíg megdermed. Hűtőbe is tehetjük a fogyasztásig. Tejszínhabbal és meggyszörppel is kínálhatjuk.