Gesztenyekrémleves
Ez a selymes leves gyorsan elkészül, ami nagy szó a sürgés-forgásban. Szentestére kiváló alternatíva lehet. A rumos meggy különlegessé, és elegánssá teszi. Az illata pedig ellenállhatatlan.
Ez a selymes leves gyorsan elkészül, ami nagy szó a sürgés-forgásban. Szentestére kiváló alternatíva lehet. A rumos meggy különlegessé, és elegánssá teszi. Az illata pedig ellenállhatatlan.
Hozzávalók:
25 dkg bio gesztenyemassza vagy házi gesztenyemassza
1 liter tej
1 evőkanál vaníliás pudingpor
15 dkg magozott meggybefőtt
1 dl rum (elhagyható)
2 evőkanál méz
1 mokkáskanál fahéj
fél szál vaníliarúd kikapargatott belseje
díszítéshez: tejszínhab, narancskarika
A meggybefőttet lecsöpögtetjük, felöntjük rummal. Két órát állni hagyjuk.
9 dl tejet elkezdünk melegíteni, belekapargatjuk a vaníliarudat. A pudingport simára keverjük a maradék 1 dl tejjel. Hozzáadjuk a pudingporos tejet, és az egészet kézi habverővel csomómentesre keverjük. Belemorzsoljuk a gesztenyemasszát. Félrehúzzuk a lángról és botmixerrel. összedolgozzuk. Visszatesszük a lángra, fűszerezzük fahéjjal. A rumos meggyet leszűrjük és hozzákeverjük. Ha felforr, elzárjuk.
Kihűtjük. Tálalásnál tejszínnel és narancskarikával díszítjük.