Gesztenyekrémleves

Ez a selymes leves gyorsan elkészül, ami nagy szó a sürgés-forgásban. Szentestére kiváló alternatíva lehet. A rumos meggy különlegessé, és elegánssá teszi. Az illata pedig ellenállhatatlan.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. december 19. Paulik András

Ez a selymes leves gyorsan elkészül, ami nagy szó a sürgés-forgásban. Szentestére kiváló alternatíva lehet. A rumos meggy különlegessé, és elegánssá teszi. Az illata pedig ellenállhatatlan.


Hozzávalók:

25 dkg bio gesztenyemassza vagy házi gesztenyemassza

1 liter tej

1 evőkanál vaníliás pudingpor

15 dkg magozott meggybefőtt

1 dl rum (elhagyható)

2 evőkanál méz

1 mokkáskanál fahéj

fél szál vaníliarúd kikapargatott belseje

díszítéshez: tejszínhab, narancskarika

A meggybefőttet lecsöpögtetjük, felöntjük rummal. Két órát állni hagyjuk.

9 dl tejet elkezdünk melegíteni, belekapargatjuk a vaníliarudat. A pudingport simára keverjük a maradék 1 dl tejjel. Hozzáadjuk a pudingporos tejet, és az egészet kézi habverővel csomómentesre keverjük. Belemorzsoljuk a gesztenyemasszát. Félrehúzzuk a lángról és botmixerrel. összedolgozzuk. Visszatesszük a lángra, fűszerezzük fahéjjal. A rumos meggyet leszűrjük és hozzákeverjük. Ha felforr, elzárjuk.

Kihűtjük. Tálalásnál tejszínnel és narancskarikával díszítjük.