Gombás paradicsomlevels

A menzáról ismert paradicsomleves is lehet finom, ha egy kicsit felturbózzuk. Talán így még a gombát is jobban megkedvelik a gyermekek.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. december 12. Paulik András

A menzáról ismert paradicsomleves is lehet finom, ha egy kicsit felturbózzuk. Talán így még a gombát is jobban megkedvelik a gyermekek.


Hozzávalók:

5 evőkanál jázminrizs

7 szelet sonka

8 dkg keménysajt

4 evőkanál olívaolaj

5 dl sűrített paradicsom

1 fej vöröshagyma

25 dkg csiperke

2 teáskanál oregánó

1 teáskanál bazsalikom

1 teáskanál kakukkfű

1 teáskanál só

1 mokkáskanál bors

3 gerezd fokhagyma

1,5 l víz

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és a felmelegített olívaolajon üvegesre pároljuk. A rizst leöblítjük, a gombát megpucoljuk, felszeleteljük és ezeket is megforgatjuk a hagymás, olajos alapon. Felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi. Fűszerezzük, és addig főzzük, amíg a rizs közepesen megpuhul. Ekkor beletesszük a paradicsompürét, vizet és zúzunk bele fokhagymát. Gyakori kevergetés mellett puhára főzzük a rizst. A sonkát száraz serpenyőben megpirítjuk. Tálalásnál a levest megszórjuk reszelt sajttal, és sonkacsipszet teszünk a tetejére.