Grapefruitos madárbegy saláta

Vannak olyan gyümölcsök, amelyek kiválóan passzolnak a zöld salátákhoz, ilyenek például a citrusfélék. A grapefruit immunerősítő hatású, érdemes érett, édesebb darabot választani ehhez az ételhez. Könnyű nyári ebédnek, vacsorának, illetve diétázóknak is ajánljuk.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. augusztus 09. Paulik András

Vannak olyan gyümölcsök, amelyek kiválóan passzolnak a zöld salátákhoz, ilyenek például a citrusfélék. A grapefruit immunerősítő hatású, érdemes érett, édesebb darabot választani ehhez az ételhez. Könnyű nyári ebédnek, vacsorának, illetve diétázóknak is ajánljuk.


Hozzávalók:

10 dkg madárbegy-saláta

1 nagy db grapefruit

1 fej lilahagyma

1 púpos evőkanál fenyőmag vagy napraforgómag

1 evőkanál reszelt parmezán

2 evőkanál extra szűz olívaolaj

2 teáskanál bazsalikomos borecet

tengeri só, frissen őrölt bors
 

A salátát megmossuk, lecsöpögtetjük, ha van rá lehetőségünk, salátacentrifugával „megszárítjuk”. Salátástálba halmozzuk. A grapefruitot meghámozzuk, gerezdekre szedjük, a gerezdeket félbevágjuk, és a salátaágyra tesszük. A lilahagymát megpucoljuk, vékony karikára szeljük, hozzáadjuk a salátához. Megszórjuk magokkal, sajttal. Borssal, sóval fűszerezzük és meglocsoljuk ecettel, olajjal. Azonnal fogyasztható.