Gyömbéres barackkrémleves – a legjobb nyári étel
Az egyik legjobb nyári étel a hűsítő gyümölcsleves. Legkiválóbb alapanyaga a barack, amely rendkívül jótékony hatású. Kedvező a cukor-, és a gyümölcssav tartalma, bőr és hajszépítő hatással bír, kevesen tudják, de kedélyfokozó tulajdonsága is van.

Az egyik legjobb nyári étel a hűsítő gyümölcsleves. Legkiválóbb alapanyaga a barack, amely rendkívül jótékony hatású. Kedvező a cukor-, és a gyümölcssav tartalma, bőr és hajszépítő hatással bír, kevesen tudják, de kedélyfokozó tulajdonsága is van.
Ez a leves most befőttből készült helytakarékosság végett, de hamarosan itt a barackszezon és akkor készítsük friss gyümölcsből. Nemcsak a gyerekeknek, de a nagyszülőknek is ideális, hiszen szív és érrendszeri betegeknek ajánlott a barack fogyasztása.
Hozzávalók 4 főre:
40 dkg barackbefőtt
6 dl tej
fél csomag vaníliás pudingpor
fél szál vaníliarúd, vagy egy teáskanál vanília eszencia
1 teáskanál őrölt fahéj
1 mokkáskanál őrölt gyömbér, vagy egy pici frissen reszelt gyömbérgyökér
Tálaláshoz: tejszínhab
A barackot apróra vágjuk, és levével együtt elkezdjük melegíteni. Belekapargatjuk a vaníliát, fűszerezzük gyömbérrel és fahéjjal. Ízlés szerint tehetünk hozzá egy-két evőkanál mézet is.
Egy dl tejjel csomómentesre keverjük a pudingot, a leveshez adjuk. Majd a többi tejet is hozzáöntjük. Megvárjuk, míg felforr, majd elzárjuk. Miután kicsit kihűlt, összeturmixoljuk és amikor olyan állapotban lesz, betesszük a hűtőbe. Jó hidegen tálaljuk.
Díszítsük tejszínhabbal, fokozásképpen pirított dió vagy mandula is kerülhet rá.
Tipp: Engedjük tele hideg vízzel a mosogatót és hűtsük abban a meleg gyümölcslevest.