Gyömbéres barackkrémleves – a legjobb nyári étel

Az egyik legjobb nyári étel a hűsítő gyümölcsleves. Legkiválóbb alapanyaga a barack, amely rendkívül jótékony hatású.  Kedvező a cukor-, és a gyümölcssav tartalma, bőr és hajszépítő hatással bír, kevesen tudják, de kedélyfokozó tulajdonsága is van.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. június 13. Paulik András

Az egyik legjobb nyári étel a hűsítő gyümölcsleves. Legkiválóbb alapanyaga a barack, amely rendkívül jótékony hatású.  Kedvező a cukor-, és a gyümölcssav tartalma, bőr és hajszépítő hatással bír, kevesen tudják, de kedélyfokozó tulajdonsága is van.


Ez a leves most befőttből készült helytakarékosság végett, de hamarosan itt a barackszezon és akkor készítsük friss gyümölcsből. Nemcsak a gyerekeknek, de a nagyszülőknek is ideális, hiszen szív és érrendszeri betegeknek ajánlott a barack fogyasztása.

Hozzávalók 4 főre:

40 dkg barackbefőtt

6 dl tej

fél csomag vaníliás pudingpor

fél szál vaníliarúd, vagy egy teáskanál vanília eszencia

1 teáskanál őrölt fahéj

1 mokkáskanál őrölt gyömbér, vagy egy pici frissen reszelt gyömbérgyökér

Tálaláshoz: tejszínhab

A barackot apróra vágjuk, és levével együtt elkezdjük melegíteni. Belekapargatjuk a vaníliát, fűszerezzük gyömbérrel és fahéjjal. Ízlés szerint tehetünk hozzá egy-két evőkanál mézet is.

Egy dl tejjel csomómentesre keverjük a pudingot, a leveshez adjuk. Majd a többi tejet is hozzáöntjük. Megvárjuk, míg felforr, majd elzárjuk. Miután kicsit kihűlt, összeturmixoljuk és amikor olyan állapotban lesz, betesszük a hűtőbe. Jó hidegen tálaljuk.

Díszítsük tejszínhabbal, fokozásképpen pirított dió vagy mandula is kerülhet rá.

Tipp: Engedjük tele hideg vízzel a mosogatót és hűtsük abban a meleg gyümölcslevest.