Gyors almáslepény, diófagyival
Az almáslepény örök kedvenc, rengeteg változata létezik. Mi most egy gyors, kevert verziót mutatunk be nektek. Fagyival, szörppel egyaránt finom.
Az almáslepény örök kedvenc, rengeteg változata létezik. Mi most egy gyors, kevert verziót mutatunk be nektek. Fagyival, szörppel egyaránt finom.
Hozzávalók:
25 dkg édes nyári alma (2 nagyobb darab)
20 dkg finomliszt
2-3 marék mazsola
1 dl tej
2 evőkanál nádcukor
5 evőkanál méz
8 dkg dió
1 teáskanál fahéj
1 mokkáskanál őrölt szerecsendió
1 mokkáskanál őrölt gyömbér
1 mokkáskanál vanília eszencia, vagy fél vaníliarúd
fél zacskó sütőpor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
10 dkg margarin
1 db falusi tojás
1 db zöldcitrom
Tálaláshoz: diófagyi, vagy szörp
Az almát megtisztítjuk a héjától, és lereszeljük. Rácsepegtetünk pár csepp citromlevet, hogy ne barnuljon meg. A diót a barnacukorral együtt ledaráljuk. A margarint a mikrohullámú sütőben felolvasztjuk. A diót a mézzel, a margarinnal, az almával, fűszerekkel, a reszelt citromhéjjal és a vanília eszenciával összekeverjük. Hozzáadjuk a mazsolát, felöntjük tejjel. A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát, és a sütőport, majd a többi alapanyaggal összedolgozzuk. Előmelegítjük a sütőt. Az egynemű tésztát kivajazott, lisztezettpiteformába öntjük. 200-220 fokon 25-30 percig sütjük. Megvárom, míg kihűl, és diófagyival tálaljuk.