Gyümölcsleves kishercegnőknek

A bogyós gyümölcsökből készült hideg levest a török étkezdék előszeretettel kínálják, de valójában ez norvég eredetű étel. Az igazi rózsaszín levesnek egyik kislány sem tud ellenállni, a vaníliafagyi pedig megkoronázza az ételt.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. július 20. Paulik András

A bogyós gyümölcsökből készült hideg levest a török étkezdék előszeretettel kínálják, de valójában ez norvég eredetű étel. Az igazi rózsaszín levesnek egyik kislány sem tud ellenállni, a vaníliafagyi pedig megkoronázza az ételt.


Hozzávalók:

50 dkg gyümölcs (málna, szeder vegyesen, de lehet ribizli is)

4 evőkanál méz

5 dl joghurt

7 dl víz

fél rúd vanília vagy 1 teáskanál vanília eszencia

4 gombóc vaníliafagyi

citromfű

A gyümölcsöket mossuk meg. Tegyük egy vastagfalú fazékba, kanalazzuk rá a mézet és kapargassuk ki a vanilíarudat. Kevés vízzel kezdjük el főzni. Várjuk meg, míg a málna szétesik. Öntsük hozzá a joghurtot, keverjük el és öntsünk még hozzá vizet.

Ha összeforrt, zárjuk el. Hűtsük le a levest. Hidegen tálaljuk egy-egy gombóc fagyival és pár levél citromfűvel.