Hagyományos töltött tojás

Talán nagymamaáink asztaláról ismerhetjük a klasszikus ízt: friss retekkel, sonkával, péksüteménnyel fogyasszuk!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. április 06. szabo.daniel

Talán nagymamaáink asztaláról ismerhetjük a klasszikus ízt: friss retekkel, sonkával, péksüteménnyel fogyasszuk!


Hozzávalók 4 személyre
9 db tojás
fél zsemle
1 dl tej
1 teáskanál mustár
3 evőkanál vaj
1 csokor petrezselyem
1 csipet fehérbors
1 csipet só

A zsemlét apróra tépkedjük, és egy órára tejbe áztatjuk. 8 db tojást keményre főzünk, és megvárjuk, amíg kihűlnek. A tojásokat megpucoljuk, félbevágjuk,  sárgájukat kivesszük. Villával összetörjük a tojássárgákat, elkeverjük egy evőkanál vajjal és mustárral, fűszerezzük sóval, borssal. A zsemlét lecsepegtetjük és hozzáadjuk, aztán a megmosott, apróra vágott petrezselyemzöldet is beleöntjük a tálba. Egy nyers tojással összefogjuk a „fasírtszerű”  masszát. Előmelegítjük a sütőt. Tűzálló tálba tesszük a 16 fél főtt tojást. Egyenletesen eloszlatjuk üres közepükben a tölteléket. 2 evőkanál vajat felolvasztunk a mikróban, és meglocsoljuk vele a tojásokat. 180 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük.
Friss retekkel, sonkával, péksüteménnyel tálaljuk.