Hamis császármorzsa
Előfordul olyan, hogy megkívánunk egy ételt, de nem készítjük el, mert nincs rá idő. Ilyen alkalmakra kiváló lehet ez a főzés nélkül készült desszert, illetve váratlan vendégek érkezésekor is jól jöhet.
Előfordul olyan, hogy megkívánunk egy ételt, de nem készítjük el, mert nincs rá idő. Ilyen alkalmakra kiváló lehet ez a főzés nélkül készült desszert, illetve váratlan vendégek érkezésekor is jól jöhet.
A kuszkusz Észak-Afrikából ered, leggyakrabban durumbúzából készül. Keleti fűszerboltokban, nagyobb élelmiszerboltokban kapható.
Hozzávalók:
(1 bögre = 2dl)
1 bögre kuszkusz
2 bögre tej
fél bögre mazsola
2 teáskanál sütőrum – ez elhagyható
2 evőkanál méz
fél rúd vanília vagy 1 teáskanál vanília-eszencia
1 citrom héja
1 evőkanál kókusz reszelék
2 evőkanál vaj
Tálaláshoz: lekvár vagy szörp
A kuszkuszt mély, lezárható tálba tesszük. A mazsolát átválogatjuk, leöblítjük, meglocsoljuk rummal és 2 percre betesszük a mikróba. A kuszkuszhoz hozzáadjuk a mazsolát, a kókuszt, a citromhéjat, mézet, vaníliát. Alaposan összekeverjük az alapanyagokat. Felmelegítjük a tejet, és a forró tejet a kuszkuszra öntjük. Lefedjük és tíz percre állni hagyjuk. Ez idő alatt magába szívja a nedvességet a gabona. Hozzákeverjük a vajat. Tetszés szerint formákba tesszük, és így borítjuk a tányérokra. Lekvárral vagy szörppel kínáljuk.