Hamis császármorzsa

Előfordul olyan, hogy megkívánunk egy ételt, de nem készítjük el, mert nincs rá idő. Ilyen alkalmakra kiváló lehet ez a főzés nélkül készült desszert, illetve váratlan vendégek érkezésekor is jól jöhet.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. augusztus 09. Paulik András

Előfordul olyan, hogy megkívánunk egy ételt, de nem készítjük el, mert nincs rá idő. Ilyen alkalmakra kiváló lehet ez a főzés nélkül készült desszert, illetve váratlan vendégek érkezésekor is jól jöhet.


A kuszkusz Észak-Afrikából ered, leggyakrabban durumbúzából készül. Keleti fűszerboltokban, nagyobb élelmiszerboltokban kapható.

Hozzávalók:

(1 bögre =  2dl)

1 bögre kuszkusz

2 bögre tej

fél bögre mazsola

2 teáskanál sütőrum – ez elhagyható

2 evőkanál méz

fél rúd vanília vagy 1 teáskanál vanília-eszencia

1 citrom héja

1 evőkanál kókusz reszelék

2 evőkanál vaj

Tálaláshoz: lekvár vagy szörp

A kuszkuszt mély, lezárható tálba tesszük. A mazsolát átválogatjuk, leöblítjük, meglocsoljuk rummal és 2 percre betesszük a mikróba. A kuszkuszhoz hozzáadjuk a mazsolát, a kókuszt, a citromhéjat, mézet, vaníliát. Alaposan összekeverjük az alapanyagokat. Felmelegítjük a tejet, és a forró tejet a kuszkuszra öntjük. Lefedjük és tíz percre állni hagyjuk. Ez idő alatt magába szívja a nedvességet a gabona. Hozzákeverjük a vajat. Tetszés szerint formákba tesszük, és így borítjuk a tányérokra. Lekvárral vagy szörppel kínáljuk.