Három jel, hogy a gyermeked túl sok cukrot eszik

Ha nem vagy benne biztos, hogy vajon túlzásba viszi-e a gyerkőc az édes élvezeteknek hódolást, ebből a 3 jelből megtudhatod.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
gyerek
2018. június 06. Babaszoba
A rák imádja a cukrot. Ugyanúgy, ahogy a diabétesz, a szívbetegség, az ADHD és még számtalan más betegség és rendellenesség is. Ennek ellenére a szülők napi szinten halmozzák el a gyerekeiket szinte halálos dózisnak megfelelő mennyiségű cukorral. Hogy vajon te is elvedet-e a sulykot ezen a téren, az alábbi 3 jelből megtudhatod!

1. Lyukas fog

A cukor a fogszuvasodás első számú oka. “Teljesen mindegy, milyen alaposan mos fogat a gyerek, ha napi szinten fogyaszt cukrot, előbb-utóbb megjelennek a lyukak. A cukros üdítők és gyümölcslevek megülnek a fogak között és tönkre teszik a zománcot, mielőtt még esélye lenne a fogkefe után nyúlni” – mondja Dr. Peter Shay fogorvos. Azok a kicsik, akik csak ritkán vagy egyáltalán nem fogyasztanak cukrot, alig vannak lyukas fogaik.

2. Víz kizárva

Mikor a gyereked szomjas, vizet kér? Vagy esetleg valamilyen cukros italt, gyümölcslevet, üdítőt, szörpöt vagy kakaót? Sajnos a cukor nagyon addiktív. A gyerekek már egészen kiskorban függővé válnak, a leggyakrabban pedig cukros italokkal “oltják” az édes íz iránti vágyukat. Azok a kicsik, akik nem rabjai a cukornak, általában vizet kérnek, ha szomjasak.