Házi müzliszelet – Egész napi energia
A reggeli a nap legfontosabb étkezése, de a rohanó életmód miatt sokszor csak egy müzliszeletet van időnk bekapni. A probléma az, hogy rengeteg cukrot tartalmaznak ezek az édességek, de mutatunk egy olyan alternatív receptet, amit te is otthon el tudsz készíteni, és így cukorszegény, de energiabomba szeletet falatozhatsz.
A reggeli a nap legfontosabb étkezése, de a rohanó életmód miatt sokszor csak egy müzliszeletet van időnk bekapni. A probléma az, hogy rengeteg cukrot tartalmaznak ezek az édességek, de mutatunk egy olyan alternatív receptet, amit te is otthon el tudsz készíteni, és így cukorszegény, de energiabomba szeletet falatozhatsz.
Hozzávalók (10 szelethez)
- 20 dkg datolya
- 20 dkg zabpehely
- 5 dkg szeletelt mandula
- 5 dkg napraforgómag
- 3 dkg tökmag
- 10 dkg mazsola
- 7 dkg méz
Elkészítés:
A datolyát aprítógépben pépesre daráljuk, amíg gombóccá nem áll össze. A zabpelyhet, mandulát, napraforgómagot, tökmagot egy serpenyőben pirítsuk meg. Egy nagy tálba öntsük a pirított magokat, a mézet és a darált datolyát, majd gyúrjuk össze. Sütőpapírral kibélelt tepsibe egyenletesen simítsuk el, majd 180 fokon 10 percig süssük. Ha kivettük a sütőből, vágjuk föl 10 egyenlő részre, és hagyjuk kihűlni.
Hogy ne tapadjon hozzá a kezünk, csomagoljuk sütőpapírba.
A cikk még nem ért véget. Olvass tovább!