Házi pizza gyorsan és egyszerűen

Pizzát sütni nagy élmény. Elkészítésébe a gyerekeket is bevonhatjuk, maximum egy kicsivel nagyobb kosz keletkezik. A tészta lehet, hogy nem a legautentikusabb, de nagyon egyszerű és gyorsan elkészül. A feltét tetszőleges. Mi egy alapváltozatot mutatunk most be. Ha nincs pizzasütő formátok, készítsétek el hagyományos tepsiben.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. augusztus 18. Paulik András

Pizzát sütni nagy élmény. Elkészítésébe a gyerekeket is bevonhatjuk, maximum egy kicsivel nagyobb kosz keletkezik. A tészta lehet, hogy nem a legautentikusabb, de nagyon egyszerű és gyorsan elkészül. A feltét tetszőleges. Mi egy alapváltozatot mutatunk most be. Ha nincs pizzasütő formátok, készítsétek el hagyományos tepsiben.


Hozzávalók 32 cm átmérőjű pizzához:

Tésztához:

3 db közepes burgonya

1 dltej

1 kockaélesztő

1 teáskanál cukor

40 dkg liszt

Feltétnek:

15 dkg sonka

1 konzerv csemege kukorica

1 kis gombakonzerv

1 db kis lilahagyma

2 evőkanál paradicsomszósz

9 dkg olívabogyó

1 teáskanál pizza fűszerkeverék

só, bors

10 dkg mozzarella sajt

A burgonyát megfőzzük, összetörjük, egy kis vizet adunk hozzá, és rászórjuk a lisztet.

A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, ezt hozzáöntjük a lisztes krumplihoz és összedolgozzuk. Kinyújtjuk. Kiolajozott, kilisztezett formába tesszük és eligazítjuk.

A szélei lehetnek vastagabbak. Villával megszurkáljuk. A paradicsomot összekeverjük a fűszerekkel, megkenjük vele a tésztát. A sonkát apróra vágjuk, a konzerveket leszűrjük, leöblítjük. Az olívabogyóval is így járunk el. A hagymát karikára vágjuk, cikkeire szedjük. A sajtot lereszeljük. A feltétekkel kidíszítjük a tésztát. Előmelegített sütőben 200 fokon 25 percig sütjük.