Hogy ne legyen válogatós a baba!

Különböző stratégiákat alkalmaznak a szülők annak elkerülésére, hogy gyermekük válogatós legyen. Zöldséget kizárólag gyümölcs előtt adjon neki, az ételek széles választékával kínálja őket, akár édes, sós, vagy keserű ízekhez is szoktassa hozzá gyermekét - tanácsolja a Fox News cikke.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
partedli
2013. április 28. orientpress.hu

Különböző stratégiákat alkalmaznak a szülők annak elkerülésére, hogy gyermekük válogatós legyen. Zöldséget kizárólag gyümölcs előtt adjon neki, az ételek széles választékával kínálja őket, akár édes, sós, vagy keserű ízekhez is szoktassa hozzá gyermekét – tanácsolja a Fox News cikke.


A baba etetése nagyon egyszerű még mielőtt érvényesíteni tudná saját akaratát, később azonban sokan válogatósak lesznek. Néhány tanáccsal azonban elkerülheti ezt.

Egyrészt a gyerek azt nem tudja megenni, ami nincs a szeme előtt. Ön választja meg, hogy mit tesz a tányérjára, ezért töltse meg azt csupa egészséges étellel. Élvezze a családi étkezéseket és szolgálja fel mindenkinek ugyanazt. A gyerekek kiskorukban a felnőtteket szeretik utánozni, ezért ha Ön egészségesen étkezik, gyermeke is azt fogja követni.

Hagyjon tápláló ételt mindenhol. A rizsről ne feledkezzen meg, mert a gyerekek imádják, viszont keverje el zöldséggel, adjon hozzá karfiolt, amelyet apró darabokra vágva jól el is lehet rejteni.

Ne aggódjon, ha a gyerek adott napon nem evett még sokat, ha éhes lesz, úgyis eszik.