Húsvéti finomság: Csokis-mogyorós muffin
Húsvétkor ismét előtérbe kerülnek a sütemények. Ajánlatunk egy gyors, egyszerű és duplán mogyorós finomság, ami garantáltan mosolyt csal a gyerekek arcára. Természetesen a locsolók fogadására is kiváló.
Húsvétkor ismét előtérbe kerülnek a sütemények. Ajánlatunk egy gyors, egyszerű és duplán mogyorós finomság, ami garantáltan mosolyt csal a gyerekek arcára. Természetesen a locsolók fogadására is kiváló.
Hozzávalók 12 db-hoz:
20 dkg liszt
10 dkg nádcukor
1 db M-es méretű tojás
2 teáskanál valódi vaníliás cukor
2 teáskanál sütőrum
2 púpos evőkanál mogyoródarabos mogyoróvaj
1 mokkáskanál sütőpor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
2 dl natúr joghurt
2 evőkanál mogyoróolaj vagy napraforgóolaj
Díszítéshez:
csokis mogyorókrém
gyöngycukor
A sütéshez:
hagyományos formánál: papír kapszli
szilikonformánál: vaj
A tojást a cukrokkal simára keverjük. Hozzáadjuk a mogyoróvajat, a rumot, a joghurtot és az olajat. A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát és a sütőport. A nedves alapanyagokat csomómentesre keverjük a száraz alapanyagokkal. A formákat típusától függően előkészítjük, arányosan elosztjuk a tésztát. Előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütjük. A megsült muffinokat rácsra borítjuk, és még melegen megkenjük csokis mogyorókrémmel. Tetszés szerint gyöngycukorral díszítjük. Várjuk, meg amíg kihűl és fogyaszthatjuk is.
Tipp: mogyoróvajat otthon is készíthetünk. A pörkölt mogyorót aprítógépben addig daráljuk, amíg krémes nem lesz.