Húsvéti finomság: Csokis-mogyorós muffin

Húsvétkor ismét előtérbe kerülnek a sütemények. Ajánlatunk egy gyors, egyszerű és duplán mogyorós finomság, ami garantáltan mosolyt csal a gyerekek arcára. Természetesen a locsolók fogadására is kiváló.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. március 27. bencze.aron

Húsvétkor ismét előtérbe kerülnek a sütemények. Ajánlatunk egy gyors, egyszerű és duplán mogyorós finomság, ami garantáltan mosolyt csal a gyerekek arcára. Természetesen a locsolók fogadására is kiváló.


Hozzávalók 12 db-hoz:

20 dkg liszt

10 dkg nádcukor

1 db M-es méretű tojás

2 teáskanál valódi vaníliás cukor

2 teáskanál sütőrum

2 púpos evőkanál mogyoródarabos mogyoróvaj

1 mokkáskanál sütőpor

1 mokkáskanál szódabikarbóna

2 dl natúr joghurt

2 evőkanál mogyoróolaj vagy napraforgóolaj

Díszítéshez:

csokis mogyorókrém

gyöngycukor

A sütéshez:

hagyományos formánál: papír kapszli
szilikonformánál: vaj

A tojást a cukrokkal simára keverjük. Hozzáadjuk a mogyoróvajat, a rumot, a joghurtot és az olajat. A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát és a sütőport. A nedves alapanyagokat csomómentesre keverjük a száraz alapanyagokkal. A formákat típusától függően előkészítjük, arányosan elosztjuk a tésztát. Előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütjük. A megsült muffinokat rácsra borítjuk, és még melegen megkenjük csokis mogyorókrémmel. Tetszés szerint gyöngycukorral díszítjük. Várjuk, meg amíg kihűl és fogyaszthatjuk is.

Tipp: mogyoróvajat otthon is készíthetünk. A pörkölt mogyorót aprítógépben addig daráljuk, amíg krémes nem lesz.