Indiai jellegű lencseleves sonkacsipsszel
Ha elég tartalmas egy leves, akár egy könnyű ebédnek vagy vacsorának is kiváló. A lencse nemcsak értékes alapanyag, hanem az allergiások és cukorbetegek étrendjébe is felvehető. Ez az indiai jellegű gyors változat az egész család örömére szolgálhat.
Ha elég tartalmas egy leves, akár egy könnyű ebédnek vagy vacsorának is kiváló. A lencse nemcsak értékes alapanyag, hanem az allergiások és cukorbetegek étrendjébe is felvehető. Ez az indiai jellegű gyors változat az egész család örömére szolgálhat.
Hozzávalók:
40 dkg lencsekonzerv
1 fej vöröshagyma
5 dl sűrített paradicsom
2 evőkanál olívaolaj
6 dl víz
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál méz
1 mokkáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál curry
1 mokkáskanál őrölt gyömbér
1 mokkáskanál korianderpor
1 teáskanál őrölt pirospaprika
2 teáskanál bio fűszersó
Tálaláshoz:
4 szelet fekete erdei sonka
5 dkg keménysajt
4 szelet tortilla lap
A hagymákat megpucoljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük, és olívaolajon üvegesre pároljuk. Megszórjuk pirospaprikával és curryvel, majd félrehúzzuk a lángról és felöntjük vízzel. Ha a víz felmelegedett, hozzáadjuk a lecsepegtetett, leöblített konzervet, a paradicsomot, ízesítjük gyömbérrel, korianderrel, sóval és frissen őrölt borssal.
10 percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek, majd félrehúzzuk, és botmixerrel krémesre pürésítjük.
A sonkát felkockázzuk, száraz serpenyőben, takaréklángon ropogósra sütjük. A tortillalapokat is száraz serpenyőben ropogósra sütjük.
A levest a sonkával, reszelt sajttal és az indiai kenyér-jellegű ropogós tortillalapokkal kínáljuk.