Indiai jellegű lencseleves sonkacsipsszel

Ha elég tartalmas egy leves, akár egy könnyű ebédnek vagy vacsorának is kiváló. A lencse nemcsak értékes alapanyag, hanem az allergiások és cukorbetegek étrendjébe is felvehető. Ez az indiai jellegű gyors változat az egész család örömére szolgálhat.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. november 15. Paulik András

Ha elég tartalmas egy leves, akár egy könnyű ebédnek vagy vacsorának is kiváló. A lencse nemcsak értékes alapanyag, hanem az allergiások és cukorbetegek étrendjébe is felvehető. Ez az indiai jellegű gyors változat az egész család örömére szolgálhat.


Hozzávalók:

40 dkg lencsekonzerv

1 fej vöröshagyma

5 dl sűrített paradicsom

2 evőkanál olívaolaj

6 dl víz

2 gerezd fokhagyma

1 teáskanál méz

1 mokkáskanál őrölt római kömény

1 teáskanál curry

1 mokkáskanál őrölt gyömbér

1 mokkáskanál korianderpor

1 teáskanál őrölt pirospaprika

2 teáskanál bio fűszersó

 

Tálaláshoz:

4 szelet fekete erdei sonka

5 dkg keménysajt

4 szelet tortilla lap

A hagymákat megpucoljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük, és olívaolajon üvegesre pároljuk. Megszórjuk pirospaprikával és curryvel, majd félrehúzzuk a lángról és felöntjük vízzel. Ha a víz felmelegedett, hozzáadjuk a lecsepegtetett, leöblített konzervet, a paradicsomot, ízesítjük gyömbérrel, korianderrel, sóval és frissen őrölt borssal.

10 percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek, majd félrehúzzuk, és botmixerrel krémesre pürésítjük.

A sonkát felkockázzuk, száraz serpenyőben, takaréklángon ropogósra sütjük. A tortillalapokat is száraz serpenyőben ropogósra sütjük.

A levest a sonkával, reszelt sajttal és az indiai kenyér-jellegű ropogós tortillalapokkal kínáljuk.