Joghurtos cukkini leves
A cukkini Indiából származó, a tökhöz és uborkához hasonló zöldség. C-vitamint, káliumot, kalciumot, foszfort, mangánt, cinket és szelént tartalmaz.
A cukkini Indiából származó, a tökhöz és uborkához hasonló zöldség. C-vitamint, káliumot, kalciumot, foszfort, mangánt, cinket és szelént tartalmaz.
Sokféleképpen felhasználható, nagyon könnyű ételek készíthetőek belőle. Ez a leves tápláló, gyorsan elkészül, és nagyon jól esik a kánikulában.
Hozzávalók:
40 dkg cukkini (4 kisebb db)
1 fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
5 dlnatúr joghurt
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
fűszersó vagy bio ételízesítő
frissen őrölt bors
6 dlvíz
A cukkinik háromnegyedét megmossuk, meghámozzuk, és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Megsózzuk, és egy kicsit pihentetjük. Kinyomkodjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. Olívaolajat melegítünk, üvegesre pároljuk rajta a hagymát és megforgatjuk rajta a cukkinit. Felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a joghurtot, és a megmosott, apróra vágott petrezselymet, fűszerezzük. Belezúzzuk a fokhagymát. A félretett cukkinit megmossuk, megtöröljük, karikára vágjuk.
Enyhén kiolajozott serpenyőben megsütjük. A levest, miután megfőtt, kihűtjük, a sült cukkini szeletekkel tálaljuk.