Joghurtos cukkini leves

A cukkini Indiából származó, a tökhöz és uborkához hasonló zöldség. C-vitamint, káliumot, kalciumot, foszfort, mangánt, cinket és szelént tartalmaz.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. július 13. Paulik András

A cukkini Indiából származó, a tökhöz és uborkához hasonló zöldség. C-vitamint, káliumot, kalciumot, foszfort, mangánt, cinket és szelént tartalmaz.


Sokféleképpen felhasználható, nagyon könnyű ételek készíthetőek belőle. Ez a leves tápláló, gyorsan elkészül, és nagyon jól esik a kánikulában.

Hozzávalók:

40 dkg cukkini (4 kisebb db)

1 fej vöröshagyma

1 csokor petrezselyem

5 dlnatúr joghurt

2 gerezd fokhagyma

olívaolaj

fűszersó vagy bio ételízesítő

frissen őrölt bors

6 dlvíz

A cukkinik háromnegyedét megmossuk, meghámozzuk, és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Megsózzuk, és egy kicsit pihentetjük. Kinyomkodjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. Olívaolajat melegítünk, üvegesre pároljuk rajta a hagymát és megforgatjuk rajta a cukkinit. Felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a joghurtot, és a megmosott, apróra vágott petrezselymet, fűszerezzük. Belezúzzuk a fokhagymát. A félretett cukkinit megmossuk, megtöröljük, karikára vágjuk.

Enyhén kiolajozott serpenyőben megsütjük. A levest, miután megfőtt, kihűtjük, a sült cukkini szeletekkel tálaljuk.