Juhtúróval töltött sült tojás

A húsvéti fogások elmaradhatatlan étele a tojás. A mi ajánlattunk egy juhtúróval töltött, enyhén fűszeres változat. Kínálhatjátok sonka mellé vagy önálló fogásként friss salátával. Melegen és hidegen egyaránt finom.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. március 28. szabo.daniel

A húsvéti fogások elmaradhatatlan étele a tojás. A mi ajánlattunk egy juhtúróval töltött, enyhén fűszeres változat. Kínálhatjátok sonka mellé vagy önálló fogásként friss salátával. Melegen és hidegen egyaránt finom.


Hozzávalók 12 darabhoz:

6 db tojás
25 dkg juhtúró
1 teáskanál curry
1-2 tekerés frissen őrölt bors
2 dl tejföl
3-4 dkg kemény sajt
2-3 szál újhagyma
1 evőkanál vaj

A tojásokat megfőzzük, megvárjuk, amíg kihűl és megpucoljuk. A főtt tojásokat félbe vágjuk, kiszedjük a sárgáját. A tojás sárgákat villával összetörjük és simára keverjük a túróval, tejföllel, ízesítjük hagymával, curry-vel, borssal. Egy hőálló edényt kivajazunk. A félbe vágott tojásokat megtöltjük a krémmel, az edénybe helyezzük és megszórjuk reszelt sajttal. 200 fokon addig sütjük, amíg a sajt rá nem olvad.