Kakukkfüves-gombás melegszendvics

A híres angol szakácsnak, Jamie Olivernek van egy grillezett gombás étele, amit mi némi módosítással melegszendvics formájában készítettünk el. Könnyű étel, hőség idején jól jön és gyorsan elkészül.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. augusztus 23. Paulik András

A híres angol szakácsnak, Jamie Olivernek van egy grillezett gombás étele, amit mi némi módosítással melegszendvics formájában készítettünk el.Könnyű étel, hőség idején jól jön és gyorsan elkészül.


Hozzávalók:

8 szelet teljes kiőrlésű szendvicskenyér 
23 dkg csiperkegomba konzerv – vagy 35 dkg friss gomba
12 dkg  mozzarella sajt 
8 mokkáskanál kakukkfű 
tengeri só, bors 
8 teáskanál extra szűz olívaolaj

Elkészítés:

A csiperkét lecsepegtetjük, vékony szeletekre vágjuk. Friss gomba esetén meghámozzuk, felszeleteljük. Kevés vajon vagy olívaolajon, pici sóval megpároljuk.
A kenyérszeleteket sütőpapírral vagy alufóliával bélelt tepsibe tesszük.
A gombaszeleteket egyenletesen eloszlatjuk rajta. Mindegyik gombás kenyeret meglocsolunk egy-egy evőkanál olívaolajjal. Megszórjuk egy-egy csipet kakukkfűvel, pici sóval és kevés frissen őrölt borssal. A mozzarellát lereszeljük, megszórjuk vele a kenyereket. 
Előmelegítjük a sütőt, 200 fokon addig sütjük, amíg a sajt megolvad és a kenyér kellemesen ropogós lesz.