Kókuszos sütőtökleves

Itt van a sütőtök szezonja, érdemes fogyasztani, mert nagyon jó karotinforrás, ezáltal védi a nyálkahártyát. Kókusztejjel eredetileg a thai konyhában készítik, itt csípős íz is jár mellé, ezt mi elhagytuk. Egy kis segítséggel egy kiskamasz is elkészítheti.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. október 21. Paulik András

Itt van a sütőtök szezonja, érdemes fogyasztani, mert nagyon jó karotinforrás, ezáltal védi a nyálkahártyát. Kókusztejjel eredetileg a thai konyhában készítik, itt csípős íz is jár mellé, ezt mi elhagytuk. Egy kis segítséggel egy kiskamasz is elkészítheti.


Hozzávalók:
 

1,3 kg sütőtök

1 fej vöröshagyma

4 dl sűrű kókusztej

6 dl zöldségalaplé –lehet bio kockából is-

1-2 teáskanál só

3 evőkanál paradicsompüré

1 teáskanál curry

1 mokkáskanál bors

5 dkg vaj
 

Tálaláshoz:

sajt
tökmagolaj

A tököt feldaraboljuk, eltávolítjuk a magházát, megpucoljuk és kockára vágjuk. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A vajat felmelegítjük, üvegesre pároljuk rajta a hagymát, és megforgatjuk rajta a tököt. Felöntjük alaplével és kókusztejjel. Fűszerezzük, ízesítjük paradicsommal. Ha a tök megpuhult, botmixerrel simára dolgozzuk. Reszelt sajttal, tökmagolajjal tálaljuk.