Körtés-narancsos saláta

Az influenzás időszakban különösen fontos, hogy minél több gyümölcsöt együnk. Ha változatosan készítjük el, akár gyakrabban is az asztalra kerülhetnek. 

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. december 05. Paulik András

Az influenzás időszakban különösen fontos, hogy minél több gyümölcsöt együnk. Ha változatosan készítjük el, akár gyakrabban is az asztalra kerülhetnek.


Hozzávalók:

 

10 dkg rukkola vagy madárbegysaláta

5 db körte

3 db narancs

1 evőkanál méz

1 teáskanál fahéj

1 evőkanál tökmagolaj

2 evőkanál napraforgómag

 

Elkészítés:

A salátát megmossuk, lecsöpögtetjük. A körtéket meghámozzuk, eltávolítjuk a magházát és felkockázzuk. A narancsot megpucoljuk, gerezdjeire szedjük, és felkockázzuk. A fahéjat összekeverjük a mézzel. A salátát és a gyümölcsöket összekeverjük, ízesítjük a fahéjas mézzel és a tökmagolajjal.