Körtés-narancsos saláta
Az influenzás időszakban különösen fontos, hogy minél több gyümölcsöt együnk. Ha változatosan készítjük el, akár gyakrabban is az asztalra kerülhetnek.

Az influenzás időszakban különösen fontos, hogy minél több gyümölcsöt együnk. Ha változatosan készítjük el, akár gyakrabban is az asztalra kerülhetnek.
Hozzávalók:
10 dkg rukkola vagy madárbegysaláta
5 db körte
3 db narancs
1 evőkanál méz
1 teáskanál fahéj
1 evőkanál tökmagolaj
2 evőkanál napraforgómag
Elkészítés:
A salátát megmossuk, lecsöpögtetjük. A körtéket meghámozzuk, eltávolítjuk a magházát és felkockázzuk. A narancsot megpucoljuk, gerezdjeire szedjük, és felkockázzuk. A fahéjat összekeverjük a mézzel. A salátát és a gyümölcsöket összekeverjük, ízesítjük a fahéjas mézzel és a tökmagolajjal.