A legpuhább mézeskalács recept!
Több generációs családi recept következik. Azok is bátran belevághatnak, akik több év után is csak épp, köszönő viszonyban vannak a sütemény készítéssel.
Mézeskalács, a nagymama receptje szerint
Hozzávalók:
- 4 bögre liszt
- 1 bögre porcukor
- 15 dkg vaj (nem margarin!)
- fél bögre méz
- 1 tojás
- fél csomag sütőpor
- 1 evőkanál mézes sütemény fűszerkeverék
Ez utóbbit a bátrak maguk is kikeverhetik otthon: 1 evőkanál kardamon, 2 evőkanál fahéj, 1 evőkanál szegfűszeg, 1 csipet ánizs, 1 csipet őrölt szerecsendió – összekeverjük, és ebből teszünk 1 evőkanállal a liszthez, majd elkeverjük benne.
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral és a fűszerkeverékkel összekeverjük. A vajat felolvasztjuk és elkeverjük benne a porcukrot, majd a tojást és a mézet. Kb. fél centi vastagságúra nyújtjuk, szaggatjuk, 10 percig sütjük, közepes lángon, és kész is.
A folytatáshoz katt ide!