A legpuhább mézeskalács recept!

Több generációs családi recept következik. Azok is bátran belevághatnak, akik több év után is csak épp, köszönő viszonyban vannak a sütemény készítéssel.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
partedli
2016. december 01. Babafalva

Mézeskalács, a nagymama receptje szerint

Hozzávalók:

  • 4 bögre liszt
  • 1 bögre porcukor
  • 15 dkg vaj (nem margarin!)
  • fél bögre méz
  • 1 tojás
  • fél csomag sütőpor
  • 1 evőkanál mézes sütemény fűszerkeverék

Ez utóbbit a bátrak maguk is kikeverhetik otthon: 1 evőkanál kardamon, 2 evőkanál fahéj, 1 evőkanál szegfűszeg, 1 csipet ánizs, 1 csipet őrölt szerecsendió – összekeverjük, és ebből teszünk 1 evőkanállal a liszthez, majd elkeverjük benne.

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral és a fűszerkeverékkel összekeverjük. A vajat felolvasztjuk és elkeverjük benne a porcukrot, majd a tojást és a mézet. Kb. fél centi vastagságúra nyújtjuk, szaggatjuk, 10 percig sütjük, közepes lángon, és kész is.

A folytatáshoz katt ide!