Lencsegulyás

A következő recept ötlete Johaness Brahms I. Magyar táncát hallgatva fogant meg bennem. A lencsegulyás fogalmát ismertem, de sohasem kóstoltam előtte. Ez egy igazán tartalmas egytálétel, ami után már csak egy kis desszert dukál.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. április 14. szabo.daniel

A következő recept ötlete Johaness Brahms I. Magyar táncát hallgatva fogant meg bennem. A lencsegulyás fogalmát ismertem, de sohasem kóstoltam előtte. Ez egy igazán tartalmas egytálétel, ami után már csak egy kis desszert dukál.


Hozzávalók 6 személyre:

50 dkg zöldlencse

2 db közepes fej vöröshagyma

3-4 gerezd fokhagyma

3 nagyobb szál sárgarépa

2 szál fehérrépa

4 db közepes burgonya

60-70 dkg füstölt oldalas

1 tk majoránna

1 mokkáskanál őrölt bors

1 tk őrölt kömény

1 lapos ek tárkony

1 -2 mokkáskanál só

0,5 dl olaj

2 db babérlevél

8 dkg bolti csipetke

Ízlés szerint: kenyér és tejföl

A lencsét átválogatom, megmosom, 5-6 órára beáztatom. Kevés olajon az apróra vágott vöröshagymát üvegesre párolom. Rászórom a pirospaprikát, és félrehúzom a tűzről. Ráöntöm a leszűrt lencsét, majd összeforgatom a paprikás alappal.

A zöldségeket megpucolom, a burgonyát és a sárgarépát kockára vágom, a fehérrépát hosszabb darabokba. A zöldségeket is hozzáadom és felöntöm vízzel. A húst feldarabolom, és ezt is a fazékba teszem.
Folytatás itt.