Meggyes-csokis kókuszgolyó

A gyereknek mindig jól jön egy kis desszert, különösen nagy élvezet, ha a munka nagy részét saját maguk végezhetik el.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. szeptember 26. Paulik András

A gyereknek mindig jól jön egy kis desszert, különösen nagy élvezet, ha a munka nagy részét saját maguk végezhetik el.


10 dkg fehér csokoládé

5 dkg vaj

10 dkg kókuszreszelék

2 evőkanál méz

3 dkg kávéfehérítő por vagy tejpor

0,5 dl tejszín,

tortadarás kókuszreszelék a beforgatáshoz

Kétliteres lábasban fél liter vizet forralunk, és fölétesszük a párolóbetétet, ennek hiányában egy másik lábost. A párolóbetétbe beletördeljük a csokit, és felolvasztjuk tejszínnel. Belekeverjük a kávéfehérítőt, kókuszreszeléket, a likőrt, és a vajat.

Lezárható dobozba öntjük, várunk amíg kihűl, és betesszük a hűtőbe 1,5-2 óra pihenőre. Miután elővettük jöhetnek a gyerek segédek. A masszából formázzanak golyókat úgy, hogy mindegyik közepébe tegyenek egy meggyszemet. (Vizes kézzel egyszerűbb.)

Egy tálcára öntsünk tortadarás kókuszreszeléket, és kérjük meg a gyerekeket, hogy forgassák bele a golyókat, ezután tegyék mignonpapírba. Fogyasztásig hűvös helyen – nem hűtőben – tartsuk.